Bir CHP klasiği:KURULTAY

Siyasetle ilgilenenler bilirler..İktidar olamayan CHP çareyi sürekli Kurultay yapmakla bulur.
Yani CHP demek Kurultay,Kurultay demek de CHP demektir.
Bu iki kelime asla bu partide birbirinden ayrılmaz.
Son Kurultay kavgasıda ,daha Kurultay başlamadan yapılıyor.
Ayni partiye mensup çiçeği burnundaki milletvekilleri ve delegeler birbirleri için ağza alınmayacak laflar söylemeye başladılar.
Yarın bunlar aynı partide ,aynı sıralarda yan yana nasıl oturacaklar,birbirlerinin yüzlerine nasıl bakacaklar?.
Kendi içesrisinde birlik ve beraberliği sağlayamayan, sevgi ve saygıyı tecessüs ettiremeyenler, ülkenin birliğine ve dirliğine nasıl katkıda bulunacaklar ?
CHP’de 16 Temmuz’da olağanüstü kurultay talebiyle başlayan imza toplama süreci, 30 Temmuz da yani bugün 17.30’da tamamlanıyor.
CHP kurultay delegelerinin 16 Temmuz Pazartesi günü olağanüstü kurultay talebiyle noter kanalıyla başlattıkları imza sürecinde böylelikle sona gelinmiş oldu.
CHP’yi kısır kavgalardan kurtaracak , CHP seçmenine özgüven verecek fikirler ve başarıya götürecek öneriler üzerine odaklanmaları gerekenlerin öncelik olarak yerel seçimler öncesi Kurultaya odaklanmış olmaları kime ne kazandıracak?..

Parti tüzüğüne göre, olağanüstü kurultay talebiyle başlanan imza sayısını 1250 delegenin en az yarısı olması gerekiyor.
Muharrem İnce’ nin e adamı olarak bilinen CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, olağanüstü kurultayı toplayacak salt çoğunluğa ulaştıklarını belirterek, “559 delege imzası elimizde, 69’u da postada. Toplam 628 imza topladık” açıklamasını yapmıştı.

“Değişim ve Umut Kurultayı” adı altında olağanüstü kurultay talebiyle imza toplayan CHP’li delegeler, 625 olan salt çoğunluktaki imzaya ulaştıklarını açıklasalar da Genel Merkez yöneticileri sayının çok daha aşağılarda olduğunu savunuyor. Genel Merkez’e göre bu sayı 530’lar civarında ve 30-40 kadar daha delege imzasını geri çekecek.

“CHP’yi mahkeme kapılarına düşürmeyin”

Partide yeterli imzanın toplanıp toplanmaması konuşulurken, bazı kesimler tarafından sürecin mahkemeye taşınma ihtimali de göz ardı edilmiyor.

Kurultay için imza toplayanlar süre bittikten sonra tüzük gereği kendilerine tanınan bir haftalık süreyi kullanacakları yönünde açıklama yaparken, CHP’li bazı isimler sürecin mahkemeye taşınmadan gereği yapılarak kurultayın toplanması gerektiğine işaret ediyor.

“CHP’yi mahkeme kapılarına düşürmeyin” uyarısı acaba karşılığını bulabilecek mi?
Bakalım ilk raundu kim kazanacak ?