CHP de Muhalifler Yerel Seçimi bekleyecek

CHP’de adı genel başkanlık için geçen Muharrem İnce, yeniden kurultay talebi olup olmayacağına ilişkin soruya yerel seçim sonuçlarına işaret ederek yanıt verdi.

İnce Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen, İzmir’in kurtuluşunun 96’ncı, CHP’nin kuruluşunun 95’inci yıldönümü etkinliklerine katıldı.

Etkinlikten sonra gazetecilere konuşan İnce, 40 senesinin ilçe sekreteri, il başkanı, parti meclisi üyesi, grup başkan vekili ve milletvekili olarak CHP’de geçtiğini ifade etti.

İnce, “Önümüzdeki yerel seçimlerde partimizin bir oy fazla alması için var gücümle çalışacağım. Bir oy fazla almak için ne gerekiyorsa onu yapacağım” diye konuştu.

CHP’li siyasetçi, bir gazetecinin “Yerel seçimlerden sonra tekrar kurultay talepleriniz olacak mı?” sorusuna “Dereyi görmeden paçaları sıvama. Önce bir yerel seçimi gör” yanıtını verdi.

Yerel seçimde belirlenecek adaylarla ilgili soru üzerine İnce, “Onu ben bilemiyorum. Adayları ben belirlemiyorum” dedi.

Belediye başkanı yalnız mı bırakıldı?

İnce’ye törenlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bazı CHP’li ilçe başkanları da eşlik etti.

Gazeteciler, Kocaoğlu’na il başkanı Deniz Yücel ile birçok ilçe başkanının Ankara’daki etkinliklere katıldığını hatırlatarak “Burada yalnız bırakıldığınızı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Belediye başkanı, şu yanıtı verdi: “İl başkanımız, belediye başkanlarımız Ankara’da partinin 95’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyorlar. Biz de burada İzmirli hemşerilerimizle İzmir ve Türkiye’nin kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. O da görev bu da görev. İki görevi bir arada yapıyoruz. Yalnız bırakıldığımı düşünmüyorum. Hayır öyle bir şey yok. Ben yalnız mıyım? İzmirliler beni yalnız bırakmadığı sürece yalnızlık olmaz.”

Kocaoğlu, olağanüstü kurultay için imza toplama sürecinde İnce’ye destek vermişti. İnce öncülüğündeki CHP’li bazı isimler, 24 Haziran’daki genel seçimin ardından başarısız buldukları genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuktan ayrılması için kurultay düzenlemek istemişti. CHP yönetimi ise delegelerden yeterli sayıda imza toplanmadığı gerekçesiyle kurultay yapmamıştı.