ABD çekiliyor mu ,çekilmiyor mu ?

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye’den çekilme planıyla ilgili “Çekildiğimiz bölgelere Beşar Esad yönetiminin girmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Sputnik’in haberine göre, Jeffrey, Suriye’den çekilme planını ‘hızla ve aniden’ hayata geçirmeyeceklerini söyledi.

Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Jeffrey, “Müttefiklerimize sürekli olarak söylüyoruz ki bu ani ve hızlı değil, adım adım ilerleyecek bir çekilme olacak” dedi.

Temsilci Washington’ın Suriye’nin kuzeydoğusundaki hedeflerine büyük ölçüde ulaştığını ve IŞİD’le savaşmaya devam edileceğini dile getirdi.

ABD’li bir savunma bakanlığı yetkilisi, Amerikan askerlerinin Suriye’de kalacağını, sadece önemsiz teçhizatların ülkeden çıkarılmaya başlandığını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump 19 Aralık 2018’de askeri birliklerini Suriye’den çekeceklerini açıklamıştı.

ABD çekiliyor mu ,çekilmiyor mu ?

Çekilme takvimine yönelik birçok iddia atılırken Trump son olarak “IŞİD ile savaşmaya devam ederken uygun bir hızla çekilmeye, ihtiyatlı şekilde gerekeni yapmaya devam edeceğiz” demiş, önceki gün Irak’ı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Trump’ın çekilmekte kararlı olduğunu vurgulamıştı.

Bugün konuşan IŞİD’le mücedele amacıyla ABD önderliğinde kurulan Koalisyon Güçleri Komutanlığı Sözcüsü Albay Sean Ryan ise Suriye’den çekilme sürecinin başladığını söyledi.

Ancak AFP’nin geçtiği habere göre ABD Savunma Bakanlığı açıklamasında ABD’nin Suriye’deki birliklerinin yerlerinde kaldığını sadece önemsiz teçhizatların çekilmeye başlandığını kaydetti.

Yetkili “Bu aşamada askerleri geri çekmiyoruz “ dedi.