Önce geçim

İlginç bir seçim ortamına giriyoruz.
17 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AKP ile o nu kayıtsız şartsız destekleyen MHP bir tarafta Cumhur İttifakı adıyla ,diğer taraftada CHP ve İYİ Parti Millet ittifakı adı altında yarışacaklar 31 Martta.
Görünen o ki bu seçim sonuçlarını ilk defa ekonomi yani vatandaşın geçim derdi belirleyecek.
Şimdiye kadar yapılan bütün anketlerde vatandaşın ciddi manada geçim sıkıntısı çektiğini ,hayat pahalılığının her geçen gün mutfağa olumsuz bir şekilde yansıdığını gösteriyor.
17 yıldır yıldır ülkeyi tek başına hiçbir ciddi muhalefete engeline takılmadan istediği gibi yöneten ve her seçimde de sandıktan galip çıkan AKP nin bu defa işi zor görünüyor.Özellikle dar ve sabit gelirlilerin bu seçimlerde sandığa giderken eskisi gibi kararlı olmadığı tam tersine AKP li çoğu seçmenin bile bu kez kararsız kaldığı anketlerde ortaya çıkıyor.
İşin ilginç yanı da hem Cumhurbaşkanı hem de AKP Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ ında bu gerçekleri görmesi ve bu konuda sık sık parti yönetimini ve partisine gönül veren seçmenlerini uyarmak zorunda kalması.
İşte bu yüzden bu seçimlerin zorluğunu ve sonuçlarınında ,gerek kendisi açısından gerekse partisi açısından büyük sıkıntılara yol açacağını görüyor ve de biliyor.
Erdoğan’ın işi sıkı tutması ve dümenin başından hiç ayrılmadan gece gündüz demeden çalışıp çabalaması boşuna değil.
Çünkü biliyor ve görüyor ki 31 Mart ta alınacak olası bir kötü ve AKP açısından istenmeyen bir sonuç ilerisi içinde büyük sıkıntılara yol açacak hatta başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere AKP iktidarının da meşruiyetinin tartışılması için bir zemin hazırlayacak.
Ama görünen o ki bu defa hem Erdoğan ‘ın hemde Cumhur İttifakının işi gerçekten çok ama çok zor….
Çünkü halk seçim değil ,gerçek anlamda önce geçim derdinde…
Ender YOLDAR