Gerçekten uçuyoruz !

17 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AKP 31 Mart seçimleri öncesi bu defa sert kaya ya tosladı.Halkın içine düştüğü geçim sıkıntısı yani HAYAT PAHALILIĞI …
Bu gerçeği geçte olsa gören zor da olsa kabullenen iktidar dayanılmaz hale gelen hayat pahalılığı karşısında çaresiz kaldı.
Özellikle bu seçimler de meydanlarda hayat pahalılığının konuşulmaması için elindeki güçlü ve tek taraflı medya kanallarıyla vatandaşın dikkatlerini başka mecralara çekmeye başladı.Özellikle BEKA sorunu gibi kendilerinden başka kimsenin inanmadığı ve ciddiye dahi almadığı konular gibi.
Fakat bu defa KRAL ÇIPLAK !
İşi bu günlerde öyle çirkinleştirdiler ki kendilerine oy vermeyecek olanları TERÖRİST olarak nitelendirip, hapishane tehditlerine kadar ileri götürdüler.Bunun adına da demokrasi diyebilecek kadarda demokratlıktan uzaklaştılar.
Ama bunlara sorsanız Türkiye’yi 17 yılda uçurduk yepyeni bir Türkiye yarattık diye övünmekten de geri kalmıyorlar.

17 yılda Türkiye’ yi uçurduk diyenler bir de şu sözleri okusunlar bakalım.

“Patates ve soğanın kilosu 5 lira olduğu bir ülkede daha neyi konuşuyoruz. ‘Türkiye’yi uçurduk’ diyen AKP’lilere sesleniyorum. Evet uçurdunuz tezgahlardaki fiyatları uçurdunuz. Et fiyatlarını uçurdunuz, peynir fiyatlarını uçurdunuz, ekmeğin fiyatını uçurdunuz. Gıda fiyatları dolar gibi durdurulamıyor. Pazarda dahi bu kadar yüksek fiyattan satılan gıdaları fındığı, çayı para etmeyen üretici nasıl alacak? AKP iktidarı artık halktan özür dileyerek bir kenara çekilmeli. Vatandaşa bu kadar zulüm yapmamalı”

Bu sözler sadece muhalefet partilerine ait değil.Sokakta kiminle konuşursanız konuşun hemen herkes ki; ”içinde AKP ye oy eren bazı aklı selim insanlarda var” milletin ortak sesi.
Hani Tanzim Satışları ve ithalat ile bu işi çözecektiniz hani, bu gıda teröristlerinin hakkından gelecektiniz ?

Gıda fiyatlarındaki inanılmaz ve tarihte görülmemiş artışların nedeninin AKP iktidarının yanlış tarım politikaları olduğunu hala kabul etmeyenler bu işi çözemez.
Ekonomistler bakın ne diyor ?
“AKP’nin politikaları Türkiye’yi üretimsizliğe sürüklemektedir. Çiftçilerimiz, yüksek girdi maliyetlerini karşılayamıyor. İthalat nedeniyle eziliyor. Düşük ürün fiyatları yüzünden tarlasını terk ediyor. Üretim olmayınca fiyat artışları yüksek oluyor. ”
Tarımda yapılan yanlış politikalara son verilmedikçe , çiftçimizi ciddi ve bilinçli bir şekilde desteklemedikçe, sıkıştıkça ithal etme yoluna gittikçe, böyle yüksek gıda fiyatlarının önüne geçilmesi asla ve asla mümkün değil.
Lafı daha fazla uzatmayalım,Uzay ajansını da kurduğumuza göre gerçekten de uçuyoruz!…