Seçimlerin hem birincisi ,hem de mağlubu AKP dir

31 Mart Mahalli İdareler seçimi sonuçlandı.Sn Erdoğan ve Sn Bahçeli tarafından BEKA sorunu haline getirilen ,
uzun süren sert ve kırıcı geçen seçim maratonundan AKP büyük bir yara alarak çıktı.
Her ne kadar Sn. Erdoğan mutad hale gelen Balkon konuşmasında seçimlerden birinci parti olarak çıktıklarını ve 15. kez bir seçimi daha kazandıklarını açıklasa da ” mızrak çuvala sığmayacak ”kadar ortadadır.Doğrudur, AKP bu seçimlerden sayısal olarak birinci çıkmasına çıkmıştır ama ya sonrası ?…
Başta Ankara ve İstanbul gibi gerçek manada büyük seçmen kitlelerinin yaşadığı İzmir,Antalya Mersin ve Adana gibi şehirleri kaybetmiş ufak çapta illerle bir kaç büyük şehir i ve çok sayıda da ilçeleri kazanmıştır.
Bu sıcağı sıcağına yaptığımız değerlendirmelerde ortaya çıkan gerçekler AKP nin bundan sonra kolay kolay dikiş tutamayacağını hatta kendi içinde ciddi bir hesaplaşmaya gideceğini ortaya koymaktadır.
Halkın özellikle büyük şehirlerde yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve geçim derdi alenen sandığa yansımıştır.
Dikkat edilecek olursa AKP nin kazandığı yerlerde yaşayan halk geleneksel aile yaşantıları nedeniyle bu sıkıntıları bizim gibi yani büyük şehirlerde yaşayan insanlar gibi fazla etkilememiştir.İşin içine birazda bölgesel ve etnik milliyetçilik kavramları girip ağır basınca daha çok mütedeyyin bir yaşama sahip olan bu seçmenler AKP den kopmayı şimdilik göze alamamıştır.
Şimdilik diyoruz ;çünkü ,ileride kırsal kesimde yaşayanların fikirlerini her an değiştirebileceğini de göz ardı edemeyiz; geçmişte bunun siyasette örnekleri vardır.

Seçimlerin birinci partisi olmakla seçmenlerini konsolide etmeye devam eden Sn .Erdoğan bile bunun farkındadır ve Balkonda yaptığı konuşmada bu gerçeği dile getirerek Teşkilatına moral vermeye çalışmıştır.
Dediğimiz gibi İstanbul’ da EKREM İMAMOĞLU ‘ nun kazandığı seçimlerin sonuçları kesinleşmeden ve Cumhur ittifakınca kabullenilmeden yaptığımız bu yorumlar erken gibi görünse de Millet İttifakının seçimlerde aldığı sonuç ,asla hafife alınacak bir sonuç değildir.