Bu iş Mahkemede biter….

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli mitingindeki sözleri nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ lideri Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda Akşener’in ‘Cumhurbaşkanına hakaret ettiği’ ileri sürüldü.

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Akşener’in dün Denizli’deki mitinginde, Erdoğan’a yönelik, “Cumhurbaşkanı’nın terörist dediği Denizlililer, nasılsınız, iyi misiniz? Koca yürekli Denizlililer, size terörist dediler, iyi misiniz? 18 milyon seçmene terörist diyen bir Cumhurbaşkanı. Bunun ne kadar acı, kötü bir tanımlama olduğunu biliyorsunuz. Bu arkadaş kutuplaştırarak, birbirimize düşürerek bu politikayı 17 yıldır sürdürüyor” dediği belirtildi.
Akşener’in iddialarının tümüyle gerçek dışı olduğu belirtilen dilekçede, “Sayın Cumhurbaşkanımız, siyasi hayatı boyunca herhangi bir seçmeni oy verdiği partiden dolayı eleştirmemiş, hele hele terörist ve benzeri ifadelerle aşağılamamıştır. Cumhurbaşkanımızı diğer siyasetçilerden ayıran en önemli hususiyetlerden biri de seçmen tercihlerine saygı göstermesi, seçmeni tercihlerinden dolayı suçlamaması, aksine seçmen tercihlerinden gerekli derslerin çıkarılarak siyasetin istikametini tayin etmesidir. Bu husus Cumhurbaşkanımız açısından siyasi kimliğinin alameti farikalarından biridir ve bu özelliğin asılsız itham ve iftiralarla gölgelenmeye çalışılması hiçbir şekilde müsamaha gösterilecek bir husus değildir” ifadelerine yer verildi.
AKŞENER DEN ERDOĞANA SERT YANIT
İYİ Parti lideri Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elazığ mitinginde kendisiyle ilgili sözlerine, “Ben 28 Şubat’ın tanklı tüfekli paşalarından korkmamışım da, zamanında onlardan korkanlardan şimdi niye korkayım? Hodri meydan” şeklinde yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine Twitter’dan yanıt verdi.

Akşener, hesabından Recep Tayyip Erdoğan’ı etiketleyerek şu ifadeleri yazdı:

“Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır. Hak söze uydum diye, tehdit mi ediyorsun? Ben 28 Şubat’ın tanklı-tüfekli paşalarından korkmamışım da, zamanında onlardan korkanlardan şimdi niye korkayım? Hodri meydan.”