Millilerimiz Arnavutluk’u 2-0 yendi

Euro 2020 Elemeleri H Grubu ilk maçında Türkiye, deplasmanda Arnavutluk’u 2-0 mağlup etti. Türkiye’nin gollerini Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu attı. 15 yıl aradan sonra Arnavutluk maçı ile milli takıma geri dönen Şenol Güneş, takımın başındaki ilk maçına üç puanla başlamış oldu.

Arnavutluk’un İşkodra kentinde oynanan karşılaşmada Şenol Güneş’in sahaya sürdüğü kadroda kalede beklendiği gibi Mert Günok oynarken, tecrübeli teknik adamın sağ bek tercihi Gökhan Gönül, stoper tercihleri Kaan Ayhan ve Merih Demiral, sol bek ise Hasan Ali Kaldırım oldu. Orta sahaya Emre Belözoğlu – Mahmut Tekdemir – Okay Yokuşlu üçlüsünü yazan Şenol Güneş, hücum hattını ise Cenk Tosun – Hakan Çalhanoğlu ve Burak Yılmaz’dan oluşturdu.

Türkiye, tutuk başladığı karşılaşmanın 21. Dakikasında öne geçti. Mahmut Tekdemir’in baskıyla kazandığı topla son olarak ceza sahasında buluşan Burak Yılmaz, etkili son vuruşu ile A Milli Takım’ı deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

İlk yarı bu skorla tamamlanırken, ikinci yarıya Şenol Güneş Gökhan Gönül – Zeki Çelik değişikliği ile başladı.

55. dakikada orta sahadan müthiş bir vuruş yapan Hakan Çalhanoğlu, nun şutu rakibine de çarparak ağlarla buluştu ve fark ikiye çıktı.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Türkiye, Euro 2020 yolunda H Grubu’ndaki ilk maçında Arnavutluk’u deplasmanda 2-0 mağlup etti ve 3 puan almayı başardı.

Grubun diğer karşılaşmalarında İzlanda Andorra’yı deplasmanda 2-0 yenerken, Fransa da Moldova deplasmanında 3 puanı 4-1’lik skorla aldı. Böylelikle ilk maçlar sonunda H Grubu’nda Türkiye, Fransa ve İzlanda 3’er puana ulaştı.

Grubun bir sonraki maçında Türkiye, 25 Mart Pazartesi günü saat 20.00’de Moldova’yı Yeni Eskişehir Stadyumu’nda ağırlayacak.