Kılıçdaroğlu’nun yedi ilkesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanları için belirlediği yedi ilkeden sonra il başkanları için de aynı yola başvurdu. Kılıçdaroğlu, Nevşehir’de düzenlenen il başkanları toplantısında onlar için belirlediği yedi ilkeyi açıkladı. İl başkanlarına büyük görev düştüğünün altını çizen CHP lideri, partizanlık yapan vali ve kaymakamları uyarmalarını istedi.

Kılıçdaroğlu yedi ilkesini şöyle sıraladı:

Bulunduğunuz kentteki CHP’li belediye başkanlarının başarısı için çalışın, partinin öngördüğü yedi ilkeye uyup uymadığını denetleyin.
Asıl olan sizin belediye başkanlarından talepleriniz değil; vatandaşların talebi. Vatandaşın talebi yerine geliyor mu takipçisi olun.
Belediye başkanının başarısı için fedakarlık gerekiyorsa o fedakarlığı siz yapacaksınız.
İl başkanı olduğunuz yerde toplumun tüm kesimleriyle sıcak, samimi ilişkiler kurun. “Bu bize oy vermiyor” diye ayırt etmeyin. Sivil toplum kuruluşlarıyla yakın temas içinde olan. Bir yerde sorun var o sorun karşısında CHP’nin bir çözümü yoksa merkeze bildirin.
Vali ve kaymakamlar adaletli bir yönetim sergilemiyorsa, partizanlık yapıyorsa uyarmaktan, eleştirmekten çekinmeyin bu vatandaşın size olan güvenini artırır. Vatandaş devletin valisine hesap sormaktan çekinir ama siz çekinmeyin.
Gerek il özel idaresi gerek belediyenin bütçesini yakından izleyeceksiniz. Vali ve belediye başkanı milletin parasını harcıyor. Kimse cebinden para koymuyor. Bizim belediye başkanlarımızın şeffaflık konusunda gösterdiği anlayışın gösterilmesini sağlamaya çalışın. İhalelerin takipçisi olun. “Kaça yaptın, kime verdin” diye sorun.
İl veya ilçede bir çocuk yatağa aç giriyorsa o çocuğun açlığını gidermek için çaba göstermek sizin göreviniz.
Bu yedi ilkenin bastırılıp dağıtılacağını belirten CHP lideri, “Belediyelerimizi gezdim kendileri için belirlenen ilkeleri çerçeveletim vatandaşın göreceği yerlere asmışlar. Sıra sizde” dedi.

Grup toplantılarında olduğu gibi ‘yargının bulunduğu durumdan’ yakınan CHP lideri, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul’daki seçimi yenilemesine ilişkin kararının bunun en somut göstergesi olduğunu savunarak şöyle devam etti: “Halkın iradesini, okuduğunuz kitapları kenara bırakıp bir kişiye göre karar alıyorsanız halktan Osmanlı tokadını yiyorsunuz.”

CHP’nin adaletli vicdan siyaseti yaptığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Dolayısıyla il başkanları olarak sorumululuğunuz var. Bu sorumluluk içinde hareket edeceğiz” dedi.

Reklam