Bahçeliden, İmamaoğlu’na ; ”Mehmetçiğe de bir uğrasaydın”

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır ziyaretini eleştirdi. “Madem 16 milyonu temsilen gittiğini söylüyorsun, Pençe Operasyonu’nu yapan Mehmetçiğe de uğrasaydın” dedi. MHP lideri, adli yıl açılışının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılmasını protesto eden sivil toplum kuruluşlarına da tepki gösterdi.

“Külliye milletin evi.” MHP lideri Devlet Bahçeli, yargı yılı açılışının Külliye’de yapılmasına yönelik eleştirileri böyle değerlendirdi. Töreni protesto ederek katılmayanların hata yaptığını vurgulayan Bahçeli, “Oraya ‘Saray’da yapılıyor” diyerek katılım gösterilmemesi doğru değil. Arkadaşlar keşke katılıp sorunlarını orada dile getirmiş olsalardı. Bu yararlı olurdu. Orası bir kişinin evi değil, devlete ait, milletin evidir” dedi.

Edinilen bilgilere göre, başkanlık divanı toplantısında gündemi değerlendiren MHP lideri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır’da görevden alınan HDP’li belediye başkanlarını ziyaret etmesini de eleştirdi. Bu belediye başkanlarının terör suçu nedeniyle görevlerinden alındığını hatırlatan Bahçeli’nin “Madem 16 milyon adına gittiğini söylüyorsun, Kıran ve Pençe operasyonlarını yapan Mehmetçiğe de bir uğrasaydın” dediği öğrenildi. İmamoğlu’na ilişkin “Bir sıkıntısı var herhalde sürekli terliyor” da diyen Bahçeli, toplantıda yeni parti sürecini de yakından takip ettiklerini söyledi.

Bu arada MHP lideri, yerel seçim sonrası başladığı teşekkür ziyaretlerine önümüzdeki günlerde devam edecek. Bahçeli’nin ilk durağı her yıl 6-8 Eylül’de yapılan Ertuğrul Gazi’yi anma törenleri olacak. Sonrasında ise Bayburt, Erzincan, Manisa ve memleketi Osmaniye’ye gidecek.