Gençlerbirliği komada :1-2

Gençlerbirliği Süper ligdeki üçüncü maçını da kaybetti.. Başakşehir 1-0 geriye düştüğü maçtan 2-1 galip ayrıldı.
Maçın 13. dakikasında Caiçara’nın vuruşunda top Diallo’dan döndü. Pozisyonunda devamında Crivelli, Halil İbrahim Pehlivan ile girdiği ikili mücadelede yerde kalırken, Cüneyt Çakır ‘ın penaltı kararı VAR dan geri döndü.
29. dakikada Stancu’nun şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Cüneyt Çakır bir kez daha VAR’a giderken, pozisyonun içindeki Sio’nun ofsaytta olduğu gerekçesiyle golü iptal etti.
36. dakikada Gençlerbirliği 1-0 öne geçti. Sessegnon’un pasında sağ çaprazda keleciyle karşı karşıya kalan Sio’nun vuruşunda direğe de çarpan top filelerle buluştu.
Karşılaşmanın ilk yarısı Gençlerbirliği’nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
81. dakikada Visca’nın atağında top Toure’nin eline çarptı. Cüneyt Çakır, pozisyonu ekrandan izledikten sonra penaltı kararı verdi.
83. dakikada penaltıyı kullanan Demba Ba, topu filelere gönderdi: 1-1
90. dakikada Medipol Başakşehir 2-1’lik üstünlüğü yakaladı. İrfan Can’ın pasında Visca, nefis bir vuruşla Medipol Başakşehir’in ilk galibiyetini aldıran kaptan oldu.
KAPLAN DAN İSTİFA SİNYALİ
Gençlerbirliği’nin teknik direktörü Mustafa Kaplan, “Kulübe gidince Murat (Cavcav) başkanla görüşme yapacağız. Gerekirse kulübün önünü açarız.” dedi.
Kaplan, Medipol Başakşehir’e 2-1 yenildikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, üzgün olduklarını söyledi.

Karşılaşmayı değerlendiren Kaplan, “82. dakikaya önde giren bir takımımız vardı. Maçta iyi oynadığımız bölümler vardı. Belki beraberliğe sevinmeyecekken maçı kaybettik. Bir şanssızlıktır gidiyor.” diye konuştu.