Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır

‘Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz’
Her şey Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün bu sözleriyle başladı
Her milletin ve Devletin Milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın simgesi olarak kutlanan milli bayramları vardır.Bizim de 29 Ekim Milli Günümüz ve milli Bayramımızdır.
”Bugünkü hükümetimiz, devlet teşkilatımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet ve hükümet teşkilatıdır ki onun adı Cumhuriyettir. Artık hükümet ile millet arasında geçmişteki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millet ve millet hükümettir.”
Atamızın bu veciz sözlerle tarif ettiği Cumhuriyet öyle kolay kolay elde edilmemiştir.Dün olduğu gibi bugünde hala Cumhuriyeti yıkmak isteyenler şunu kesinlikle bilmelidir ki Atamızın bize emanet ettiği Cumhuriyet ‘te ,diğer emanetleri gibi kesinlikle ilelebet sonsuza kadar yaşayacaktır.
Yine ATATÜRK:”Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır… Cumhuriyet, etnik kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarını Türk Ulusu çatı kimliğinde birleştirmiştir.”diyerek bugün kü neslinde ,dün olduğu gibi Cumhuriyete sahip çıkmasının işaretlerini ve kararlılığını tam 96 sene önce vermiştir.
Yazımızı Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen’in Cumhuriyet Bayramı mesajı ile bitirelim:

“Atatürk’ün ilçesi Çankaya’da tarihi sorumluluğumuzun bilincinde olarak her gün daha fazla çalışıyor,Her adımımızı, her uğraşımızı Cumhuriyetimizi büyütmek için harcıyoruz. Yaşadığımız bu zor günlerde bir kez daha ortaya çıkmıştır ki Cumhuriyetimiz ezilen ulusların umudu, ışığı olmaya devam ediyor. Bir kez daha ortaya çıkmıştır ki hiçbir güç cumhuriyetimizi ve Mustafa Kemal Atatürk’ü halkımızın bilincinden ve yüreğinden söküp atamamıştır. Çünkü cumhuriyet karanlığa ekilen yıldızdır. Çünkü Atatürk, dünyada örnek alınmış büyük bir lider ve devrimcidir. Yüreğinde vatan sevgisi olanın mutlak suretle yüreğinde Cumhuriyet sevgisi olmak zorundadır. Bize burayı vatan yapan Kurtuluş Mücadelemizin nihai zaferidir Cumhuriyet… Cumhuriyet demokrasi demektir. Cumhuriyet memleket demektir. Memleket sevgisini, yüreğinde taşıyan herkes demokrasiye sahip çıkmak zorundadır. Vatanımızın dört bir yanına, mazlum ulusların vatanlarına yayılan direniş sesi Cumhuriyetimizin sesidir. Bu ses yüzlerce yıllar öncesinden bugüne uzanan insanlığın mücadele sesidir. Hiç kimse Atatürk’ün adını ve Cumhuriyet aydınlığını bu topraklardan silemez. Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun aydınlığı.”
Sonsöz yine ATAmızdan:
”Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.”
Ender YOLDAR