Umutsuz olmaya gerek yok

Türkiye ‘nin son yıllarda yaşadığı bütün olumsuzluklara ve sıkıntılara rağmen ümitsiz olmaya gerek yok.
Başta Adalet,Hukuk ve Ekonomide yaşadığımız sıkıntılar çözülemeyecek türden değil.Çünkü ülkemizin insan gücü ve alt yapısı buna çok müsait.
80 milyon nüfusa sahip bir ülkede özellikle AKP iktidarı tarafından şu anda yaşadığımız karamsar hava elbet bir gün tamamen dağılacak.Bunun işaretleri 31 Mart ta yapılan Yerel Seçimlerde zaten görülmeye başlandı.
Hele 23 Haziran da tekrarlanan İstanbul Büyük şehir Belediye seçimlerinde elde edilen 800 bin farklı sonuç bu görüşümüzün en son ve kesin kanıtı.
Tabii ki iş bununla bitmiyor. Özellikle ekonomide yaşadığımız büyük sıkıntılar ve Suriye’ li mültecilerin yarattığı ciddi sorunlar 17 yıllık AKP iktidarının bugün getirdiği TEK ADAM rejiminin ,bundan sonra yapılacak ilk seçimlerde artık tamamen biteceğinin en büyük işaretleri olarak görülüyor.
Siyasette önümüzdeki gün ve aylarda yaşanılması beklenilen yeni oluşumlarda bu tezimizi destekliyor.
AKP içinden çıkan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu hareketinin sonuçları çok yakın zamanda ortaya çıkacaktır. Özellikle Ali Babacan’ ın kurmayı planladığı parti oluşumu dikkatle izlenmelidir.
Ali Babacan ‘ın AKP kadrolarında en önemli aktör olduğu ve tabanda karşılık bulduğu da unutulmamalıdır.Hoş Ahmet Davutoğlu’ unu da kimse yabana atmamalıdır.
Ali Babacan ‘ın genç ve ekonomi bilgisine ve deneyimine sahip olması,çok iyi derecede bildiği yabancı dili,geçmişte ekonomi yönetiminde elde ettiği deneyimleri,kültürlü ve mütevazi oluşu sadece yurt içindeki seçmenlerde değil yurt dışında da dikkatlice izlenmekte ve karşılık bulmaktadır.
Rahmetli Turgut Özal’ a benzetilmesi O nun yolunda gitmesi de kendisi ve kuracağı partisinin geleceği için artı bir puandır.
Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi siyasette önümüzdeki günler ve aylarda yaşamayı beklediğimiz gelişmeleri de düşünürsek fazla karamsar olmaya gerek yoktur.

Rahmetli Çetin Altan’ ın deyişiyle yazımızı noktalayalım.
ENSEYİ KARARTMAYALIM.

Ender YOLDAR