Erdoğan, 13 Kasım’da ABD deTrump ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 13 Kasım’da ABD Başkanı Donald Trump ile planlanan görüşmesinin gerçekleşeceği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisi’nin 29 Ekim’de kabul ettiği ‘Ermeni soykırımı’ ve ‘Suriye harekatı’ tasarılarından sonra, Trump’ın davetiyle 13 Kasım’da yapmayı planladığı ziyaret hakkında ‘henüz karar vermediğini, bazı soru işaretleri olduğunu’ açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu akşam ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştüğü ve Trump ve Erdoğan’ın, 13 Kasım’da ABD’nin başkenti Washington’da görüşeceklerini teyit ettikleri bildirildi.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ile Trump telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili meseleler ve bölgesel gelişmeler ele alınırken, yapılan açıklamada, “İki lider, ABD Başkanı Sayın Trump’ın daveti üzerine 13 Kasım Salı günü Washington’da görüşeceklerini yeniden teyit etmişlerdir” dendi.

Trump: Erdoğan’ı dört gözle bekliyorum

Bu açıklamanın yapıldığı sırada ABD Başkanı Trump, Erdoğan’ın ziyareti ile ilgili, tweet paylaştı. Tweet’inde Erdoğan’ı da etiketleyen Trump, şöyle dedi: “Az önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok güzel bir görüşme yaptım. Beni, harekat sırasında kaçtıkları bildirilen ve daha sonra ele geçirdikleri çok sayıda IŞİD savaşçısı konusunda bilgilendirdi -ki bunların içinde terörist el Bağdadi’nin karısı ve kız kardeşi de var…