”Mikrofon delikanlılığını artık bırakın ve gereğini yapın”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Suriye’nin İdlib kentinde hükümet güçlerinin saldırısında hayatını kaybeden beş askere rahmet dileyerek, “Saldırı noktaları ateş destek vasıtalarıyla ateş altına alınmış ve gerekli cevap verilmiş. Bu iş öyle açıklamayla falan olmaz, Mikrofon delikanlılığını artık bırakın ve gereğini yapın” dedi.

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ arasında çıkan polemik sonrası, ‘FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması için çağrıda bulunarak, “Bu tartışma FETÖ ile mücadele edenlere mi, yoksa FETÖ’ye mi yarıyor bunun peşindeyiz. Meclis’e verdiğimiz önergelerimizle FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasını istedik. Bir kez daha çağrı yapıyorum. Siz bir önerge verin, biz sizin önergenize destek verelim. Türkiye’nin bu hesabı kapatması lazım” diye konuştu.

Akşener, hükümetin ‘partisine ve kendisine karşı tehditlerinin’ kendisini korkutmadığını, ancak bu ‘vurdumduymazlığın’ kendisini korkuttuğunu söyleyerek, “Bu beceriksizlik benim uykularımı kaçıyor, siz nasıl oluyor da her şey yolundaymış gibi davranabiliyorsunuz” diye konuştu.