Kudüs Mitinginde AKP yoktu !

Saadet Partisi’nin (SP) düzenlediği Büyük Kudüs Mitinginde ABD ve İsrail’in “yüzyılın planı” olarak ilan Filistin’in işgalini meşru gösteren plan telin edildi.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD’nin yüzyılın planı açıklamalarına tepki göstererek, “Trump ve Netenyahu tarafından Filistin’e ve İslam dünyasına dayatılan plan, Filistin’i Siyonist İsrail’e peşkeş çekmektir. Uluslararası hukuku ayaklar altına almaktır. Bu yüzyılın anlaşması değil, yüzyılın ihaneti, zorbalığı, paçavrasıdır” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “Kudüs’ün ortasına bir bomba konmuştur” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’e devretmeyi öngören “Yüzyılın Planı”nı açıklamasının ardından SP dün Yenikapı Miting Alanı’nda “Büyük Kudüs Mitingi” düzenledi. ABD ve İsrail’e tepki gösterilen mitinge SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Bas¸kanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Bas¸kanı Gu¨ltekin Uysal, Hu¨da Par Genel Bas¸kanı I·shak Sağlam, I·YI· Parti Genel Bas¸kan Yardımcısı Berna Sukas, SP İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çok sayıda yurttaş ve partili katıldı.
Mitinge ”Kudüs Kırmızı Çizgimizdir” diyen AKP nin katılmaması dikkati çekti