TERÖR ,DEPREM ,ÇIĞ derken….Felaket üstüne felaket

Daha geçen hafta Elazığ depreminde kaybettiğimiz 39 kişinin acısını yaşarken bugünde Van’ ın Bahçesaray ilçesinde meydana gelen Çığ faciasında ilk gelen bilgilere göre 33 vatandaşımızı daha kaybetmiş bulunuyoruz.
Terör,Deprem Çığ derken felaket üstüne felaket yaşıyoruz.Daha bir iki gün önce Şehitlerimiz için gözyaşı dökerken şimdi de Çığ felaketiyle karşı karşıya geldik.
Sınırda yaşanan Terörü önlemek için bölgede bulunan Askerlerimizin uğradığı kahpe saldırıya ülke olarak çok üzülmüştük.
Suriye’ nin İblid kentinde Suriye birlikleri tarafından şehit edilen 8 Askerimizin yasını tutarken ve O kahramanlarımızı toprağa verirken ardından gelen bu acı haberler ülkemizin felaket üstüne felaketler yaşamasına neden olduğu gerçeğiyle bizleri yüzleştiriyor.
2019 da yaşadığımız acı olaylardan sonra umutla girdiğimiz 2020 nin daha ilk aylarında yaşadığımız bu felaketler ister istemez ekonomideki çarpıklaşma nedeniyle morali zaten bozuk olan ve umutları yaşadığı travmalar nedeniyle sönük olan insanlarımızın daha da karamsar olmalarına neden oluyor.
Her ne kadar bizi yönetenler bu tür felaketleri kader diye geçiştirmek isteseler de artık günümüz Türkiye sinde yaşayan büyük çoğunluk bunların kader olmaktan öte anlamlar taşıdığı ve büyük ihmaller zincirinden kaynaklandığını görüyorlar.
Hele hele Kızılay gibi tarihe ve insanlığa mal olmuş bir kurumun ENSAR vakfı gibi bir topluluğa sırf devlete vergi vermemek için bağışlandığı öğrenilen Başkent Gaz dan gelen bağışı bağışlaması ise ayrı bir skandal olarak karşımıza çıkıyor.
Aslında yazacak ve söyleyecek çok sözümüz var ama siz de takdir edersiniz ki bu tür söylemler cenaze evinde dile getirilmez..
Cenaze kaldırıldıktan sonra konuşalım diyoruz, fakat o da ne her gün yeni cenazelerle baş başa kalıyoruz.
Allah ülkemizi ve milletimizi daha da beterlerinden korusun…

BİZ BU YAZIYA NOKTA KOYDUKTAN HEMEN SONRA İSE BİR FELAKET HABERİ DAHA ALDIK.İSTANBUL DA BİR UÇAĞIN PİSTE İNİŞ SIRASINDA DÜŞTÜĞÜ VE 175 YOLCUNUN YARALANDIĞI UÇAGIN DA ÜÇ PARÇAYA BÖLÜNDÜĞÜ HABERİ GELDİ.

Ender YOLDAR