80 yaşındaki vatandaşla dalga geçen gence HUZUREVİ cezası

Ankara’da sokağa çıkan 80 yaşındaki vatandaşla dalga geçtiği anların videosunu çekip sosyal medyada paylaşan M.T.E. hakkında 15 gün ev hapsi kararı verildi. Ayrıca genç ikametine en yakın huzurevini de haftada iki gün ziyaret edecek.

İçişleri Bakanlığı 21 Mart’ta ‘corona‘ tedbirleri kapsamında 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunan kişilerin sokağa çıkmasını yasaklamıştı.

Dün sosyal medyada dolaşıma giren videoda, “Bu seferlik sana ceza yazmıyorum” diyerek 80 yaşındaki vatandaşla dalga geçen genç tepki toplamıştı.

’65 yaş üstü etkileşim hastalarından da korunacak’
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: “65 yaş ve üstü risk grubunda olan büyüklerimiz evde kalarak sadece koronavirüsten değil, elinde telefonla dolaşıp onları kaydeden etkileşim hastalarından da korunacaklardır.”

Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, vatandaşı evinde ziyaret ederek, telefonda Soylu ile görüştürdü.
çişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabından, videoyu çeken kişi hakkında işlem başlatıldığı belirtilerek, “Münasebetsizlik adına amcamızdan özür diledik” dendi.

‘Huzurevi ziyareti de yapacak’
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Adalet sistemimiz, evde kalmanın yalnız İhsan Amca’ya mahsus olmadığını anlaması için şüphelinin 15 gün konutundan çıkmamasına ve salgın riskinden sonra da büyüklerimizin kıymetini anlaması için huzurevi ziyareti yapmasına karar verdi.”