Restoran ve Lokantalar da kapatıldı

Çin’de ortaya çıkan ve Türkiye dahil 160’ın üzerinde ülkede görülen corona virüsü nedeniyle yurt çapında önlemler alınmaya devam ediyor.

22:20 Bugün gece yarısı saat 24:00 itibariyle içkili ve/veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar, pastane ve benzeri işyerleri, sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde hizmet verecek. Müşterilerin oturmasına müsaade edilmeyecek.

22:00 Türk Hava Yolları (THY) 65 yaş ve üstü yolcuları bir süre taşımayacak.

21:20 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Yedi ülkeden 3 bin 358 öğrenci Türkiye’ye getirilerek Sakarya ve Samsun’daki yurtlarda karantinaya alınacak.

19:15 65 yaş üstü kişilerin dışarı çıkması sınırlandırıldı.

19:00 Ankara Büyükşehir Belediyesi, 65 yaş üstü vatandaşların tüm toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlandırılmasını geçici süreyle durdurdu.

18:55 Ankara Büyükşehir Belediyesi, sağlık çalışanlarının yarından itibaren toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmasına karar verdi.

16:00 Bugün saat 17.00 itibariyle 46 ülkeye daha uçuşların durduruldu. Toplam sayı 68’e çıktı.

14:40 Berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin faaliyetleri bugün 18.00 itibarıyla geçici süreliğine durdurulacak.

14:15 Milli parklarda, ormanlarda ve bakanlığa bağlı park ve bahçelerde mangal yakılması yasaklandı.

11:45 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, sosyal yardımdan faydalanan 2 milyon aileye ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ kapsamında 1000’er lira verileceğini duyurdu. Selçuk, emeklilere Ramazan Bayramı için mayıs ayında ödenecek 1000 lira ikramiyenin nisan ayında verileceğini belirtti.

20 Mart
16:00 Konya’da yeni tip corona virüsünün yol açtığı Covid-19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında, 65 yaş üstü kişilerin ücretsiz toplu ulaşım kullanımının durdurulduğu bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklama şöyle: “Koronavirüs tedbirleri kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 65 yaş üstü hemşehrilerimizin ücretsiz toplu ulaşım kullanımı tedbir amaçlı geçici olarak durdurulmuştur.”

14:00 Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, market, manav ve pazar yerlerinde ambalajsız şekilde satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce seçilmeden, satıcılarca gerekli hijyen koşullarına dikkat edilerek satışa sunulacağını açıkladı.

12:00 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kısa Çalışma Ödeneği’nin şartlarının esnetileceğini, çoğu işverenin bundan faydalanacağını söyledi.

Selçuk şöyle konuştu: “Kısa Çalışma Ödeneği’nin şartlarını esneteceğimiz için çoğu işveren bundan faydalanacak. Telafi çalışma süresini iki aydan dört aya çıkartıyoruz. Nisan ayından itibaren en düşük emekli maaşını 1000 liradan 1500 liraya çıkarmış olacağız. Türkiye çapında 1003 sosyal dayanışma vakfının periyodik paylarını artırdık, böylece yaşlılarımıza destekleri daha da artırmış olacağız. Yaşlılara yönelik YADES ve VEFA projelerini bu süreçte yoğunlaştırarak uygulayacağız.”

Selçuk, huzurevlerinde doktor sayısının artırıldığını ifade etti.

19 Mart
20:10 TRT kanallarında yayınlanan dizilerin setlerindeki tüm çalışmalara 2 hafta ara verildi.

12:33 İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası, şoförler ve yolcuların kullanması için 2 bin 154 halk otobüsüne el dezenfektanları koydu.

12:16 Galatasaray’ın ürünlerinin satıldığı GS Store ile Fenerbahçe’nin ürünlerinin satıldığı Fenerium mağazalarının geçici olarak kapatıldığı duyuruldu.