Para veremiyoruz, KREDİ VERELİM !

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank konut ve taşıt kredileri için yeni faiz oranlarını açıkladı. Uygun koşullu 4 yeni kredi paketini devreye alacaklar. Taşıt kredileri için 5 Haziran, konut kredileri içinse 2 Haziran’dan itibaren banka şubelerinden başvuru yapılabilecek.
ALBAYRAK:KRERDİ FAİZ ORANLARI ÇOK DÜŞÜK
Kamu bankaları ihtiyaç, konut, taşıt, turizm için kredi paketi açıkladı. Konut alımlarında 12 ay geri ödeme olmazken taşıt kredilerinde de düşük faizler öne çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Normalleşme döneminde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını geniş bir yelpazede karşılamak, yerli üretimi desteklemek ve tüm sektörlerde hareketlenmeyi sağlamak amacıyla kamu bankalarımızın devreye aldıkları 4 ayrı finansman paketi milletimize hayırlı ve uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.
Kamu bankaları 4 yeni kredi paketini devreye alıyor. Buna göre kamu bankaları sıfır konutlar için 15 yıla kadar ayılık yüzde 0.64 faizli kredi sunacak. İkinci el konutlar için ise 15 yıl vade ve aylık yüzde 0.74 faizli kredi imkanı sağlayacak.

750 BİN LİRALIK ÜST LİMİT

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası’ndan yapılan ortak açıklamaya göre konutta kredi miktarı sınırlandırılmış olup; üç büyük ilde (İstanbul, Ankara ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL’ye kadar kredi kullandırılacak. Kredi kullanımında yüzde 10’dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanacak.

TAŞITTA FAİZ YÜZDE 0.49

Ayrıca yerli üretim araçlarda yüzde 0.49-0.69 faizle taşıt kredisi sunulacak. 2. el binek veya ticari araçlar için verilecek kredilerde ise faiz oranı yüzde 0.82 olacak.

Azami 6 ay ödemesiz ve toplam azami 60 ay vadeli 2. el binek otomobil ve ticari taşıt kredilerinde azami limit 150 bin lira olacak.

MAKSİMUM 7 YAŞINDA ARACA VERİLECEK

Kredi tutarı kasko değeri üzerinden özkaynak/yabancı kaynak üzerinden hesaplanacak olup, 7 yaşa kadar olan taşıtlar kredilendirilecek. Taşıt Kredisi Paketi için başvurular 5 Haziran’dan itibaren bankaların şubelerinden yapılabilecek.

SOSYAL HAYATI DESTEK KREDİ PAKETİ

Bankalar bunun yanında bireysel müşterilerin sosyal ihtiyaçlarının finansmanının uygun şartlarda sağlanmasının yanı sıra yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, ev tekstil, çeyiz ve bisiklet sektörlerini desteklemek amacıyla;

Yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar yapılacak ve asgari 3.000 TL, azami 30.000 TL kredi tutarı ile 6 ay ödemesiz azami 60 ay vade, aylık yüzde 0.55 faiz oranı ile finansman imkanı sunacak. Anlaşma yapılan firmalar bankaların web sitesinde yayımlanacaktır.