Kılıçdaroğlu 1251 oyla yeniden seçildi

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu, oy kullanan 1318 delegenin 1251’inin oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi.
CHP’nin 37. Olağan Kurultayı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açılış konuşmasıyla açıldı. Divan Başkanlığı’nı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yaptı.
Bu kurultay cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırma azim ve kararlılığımızı gösterecek kurultaydır. Bu kurultayı on binlerin katılmasını arzu ederdik ancak kovid19 süreci buna izin vermedi. Ama on binlerin, yüz binlerin, milyonların gözü kulağı, aklı ve yüreği bu kurultaydadır.
Açılış konuşmasında Kılıçdaroğlu;
”İnanıyorum ki, bu çıkış yolu tüm dünyaya örnek olacaktır. 100 yıl önce Atatürk nasıl ki Kurtuluş Savaşı’nı verirken bütün mazlum ülkelere örnek olduysa, bizim de böyle bir süreci hayata geçirerek dünyaya örnek olmamız gerekiyor. Bu kurultayda alacağımız her kararın yankısının yüksek olacağını biliyoruz.

Bu kurultay özetlemek gerekirse alçak gönüllü bir uygarlığın inşasına çağrı kurultayıdır.

Bu kurultay işsizliği, yoksulluğu, adaletsizliği, liyakatsizliği, kayırmacılığı ve umutsuzluğu nasıl ortadan kaldıracağımızı açıklayan bir kurultaydır.!!dedi.