CHP 15 Temmuz törenlerine katılmıyor

CHP TBMM Grubu, Meclis’te 15 Temmuz Anma Töreni’ne katılmayacağını açıkladı.
Öte yandan daha önce törenlere katılacağını açıklayan,İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de korumasının corona testinin pozitif çıkması nedeniyle törenlere katılmayacağını açıkladı.
CHP nin AÇIKLAMASI
CHP grup başkan vekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç’un ortak yazılı açıklamasında, darbe girişiminin dördüncü yılında, hayatını kaybeden 251 kişinin rahmetle anıldığı belirtildi.

Açıklamada, 15 Temmuz gazilerinin davet edilmediği ve milletvekillerine Covid-19 testinin zorunlu kılındığı bir törenin kabul edilemeyeceği belirtildi.

Törenin daha önce olduğu gibi TBMM Genel Kurulu’nda özel gündemle yapılması ve muhalefete söz hakkı verilmesi gerektiği savunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şehit ve gazilerimiz için toplanan paranın ne olduğunun sorulmasından korkan saray düzeni, milletin tüm temsilcilerini kapsayan bir töreni yok etmiştir. Buna bizim katılmamız mümkün değildir. Bugün, Cumhurbaşkanı ile sınırlanan tören anlayışı şehitlerimizin ruhunu, aziz hatırasını zedeler. Ayrıca gazilerimize karşı kabul edilemez bir tutumdur. Gazileri dışlayan bir töreni, 2 bin 196 gazimize karşı hakaret sayıyoruz.

CHP Grubu olarak denetimli, 15 Temmuz gazilerinin çağrılmadığı, Covid-19 testi yaptırmayan milletvekillerinin alınmayacağı ve Meclis bahçesiyle sınırlanan bir törene katılmayacağız.”