Akşener, “Ayasofya ibadete açılsın ama siyasete kapatılsın”

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ayasofya’nın ibadethaneye dönüştürülmesiyle ilgili olarak AKP’ye kritik uyarılarda bulundu. Akşener, “Ayasofya ibadete açılsın ama siyasete kapatılsın” ifadelerini kullandı.
* Türkiye bu hafta önemli bir gelişmeye sahne oldu. Sultan Mehmet Han’ın emaneti Ayasofya, artık tamamen ibadete açılacak. Milletimizin bir beklentisi yerine getirildi. Hayırlı olsun.
Akşener in Ayasofya ile ilgili sözleri şöyle:
* Hayırlı olsun ama, işin daha en başında yaptığım bir uyarıyı, tekrarlama ihtiyacı hissediyorum; Ayasofya ibadete açılsın, ama siyasete kapatılsın.

* Biliyorsunuz; Sayın Erdoğan, Danıştay’ın kararından sonra ekranlara çıktı ve bir konuşma yaptı.

* Bekledim ki; Milletimizden gelen talep ve beklentiyi, Siyasetin her kanadından gelen desteği, Sağduyuyla ve birleştiren bir dille karşılasın.

* Yine yapamadı. Kavgadan beslenen bir ruh haliyle, Cumhuriyetle bitmeyen kavgasının dışa vurumu niteliğinde, birleştiren değil, yine ayrıştıran bir konuşma yaptı.

* Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olarak değil, yine AK Parti Genel Başkanı olarak karşımızdaydı… Yine olmadı, yine yakışmadı…

* Çıktı, utanmadan,Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhurbaşkanlığı döneminde alınan kararı, hem hukuki bir hata, hem de ihanet olarak tanımladı.