Koca: Vaka artış sayısında düşüş var….

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ “Son bir haftadır ülke çapında alınan tedbirler ve sıkı denetim sayesinde vaka artış hızımızın kontrol altına alındığını söylemek istiyorum” dedi.

Bakan Koca: Vaka artış hızımız kontrol altına alındı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü salgınının Orta Karadeniz’deki durumunu değerlendirmek üzere Samsun’a gitti. Valilikte açıklamalar yapan Koca, Samsun’da son bir haftada, bir ay öncesine göre vaka sayısının 3’te 1 oranında düştüğünü söyledi. Samsunlu vatandaşlara da seslenen Koca, “İlimizde 60 yaş üstü büyüklerimiz arasında hasta oranımız oldukça yüksek. Bu yaş grubunun nüfusa oranı Samsun’da yüzde 17. Hasta oranımız ise yüzde 28. Yani yüzde 65 oranında daha fazla. Bu nedenle büyüklerimizi daha iyi korumak; başta gençler olmak üzere tüm Samsunlular ve bizlerin görevi.” şeklinde konuştu.

Koca açıklamasına şöyle devam etti:

* Hasta sayılarımızdaki artış her bölgemizde aynı oranda değil. Bazı bölgelerimizde istemediğimiz artışlar görürken, bazı bölgelerde salgını kontrol altında tutabiliyoruz. En belirgin olarak Orta ve Doğu Anadolu’da olsa da büyükşehirlerimizde zaman zaman sıkıntılarımız oldu. Samsun ve civar illerde bu anlamda mercek altına aldığımız merkezlerimizden biri oldu. Karadeniz bölgesine geçiş kavşağı olması sebebiyle Samsun önemli bir insan hareketine maruz kalıyor.