TTB’den Bahçeli’ye cevap :İyi ki TTB var

TTB’den Bahçeli’ye CEVAP: Binlerce yıldır iyi hekimlik yaptık, yapıyoruz, yapacağız!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ”HAİNLİKLE SUÇLAYIP, KAPATILMASINI İSTEYEREK” hedef aldığı Türk Tabipleri Birliği’nden yapılan açıklamada, “Bu topraklarda binlerce yıldır iyi hekimlik yaptık, yapıyoruz, yapacağız!” denildi.
TTB’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“İyi ki TTB var. Ama daha da önemlisi; İyi ki bu ülkede iyi hekimlik değerlerinin, halkın sağlık hakkının ve mesleki – etik dayanışmanın önemini bilen milyonlar var…

Biz hekimiz, Biz Türk Tabipler Birliği’yiz. Tıbbın kurucuları İstanköylü Hipokrates’ten, Bergama’lı Galenos’tan bu yana burada, bu topraklardayız. Bu topraklarda binlerce yıldır ‘iyi hekimlik’ yaptık, yapıyoruz ve yapacağız.”
BAHÇELİYE TEPKİ BÜYÜK
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türk Tabipleri Birliği’ni hedef alan açıklamalarının ardından sosyal medyada tepki yağdı.
‘TEHDİT ETMEK BÜYÜK SORUMSUZLUKTUR’
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ”Böyle bir pandemi sürecinde hekimlerin meslek örgütünü hedef almak ve tehdit etmek büyük sorumsuzluktur. Bu saldırılara karşı kamuyu bilgilendirme sorumluluğunu yerine getiren Türk Tabipleri Birliği’nin ve canı pahasına mücadele eden tüm sağlık çalışanlarının yanında duracağız” dedi.
‘İNSAN SEVGİSİ KAZANACAK’
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, ”Halkın sağlığı için canını dişine takan #iyikiTTBvar. İyi hekimlik ve yüreğimizdeki insan sevgisi kazanacak!” açıklamasını yaptı.
‘TTB SAHİPSİZ DEĞİLDİR’
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, ”Sağlık çalışanları, canlarını ortaya koyarak virüse karşı mücadele ederken, ‘TTB kapatılmalı’ demek hekimleri hedef göstermekten başka hiçbir amaca hizmet etmez. Hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız ve TTB sahipsiz değildir” dedi.