‘Seçime gidip ne yapacaksın, nereye ulaşacaksın?’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Seçim isteği sipariş ve hezeyandır. Daha çok söyleyeni değil söyleteni merak ediyorum. 2023’te cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu na ;
‘Seçime gidip ne yapacaksın, nereye ulaşacaksın?’diye seslendi.

Bahçeli konuşmasında, CHP liderinin kendisine yönelik ‘erken seçim çağrısı yapma’ önerisini ‘sipariş ve hezeyan’ diye niteledi..

MHP lideri, ‘kaçış sendromu’ yaşadığını öne sürdüğü Kılıçdaroğlu’nun düne kadar ‘erken seçime karşı olduğunu’ söylediğine işaret etti: “Seçime gidip ne yapacaksın, nereye ulaşacaksın, sana kimler ne söyledi? Neyi vaat ettiler? Ankara’dan bir Bişkek mi çıkarmayı düşünüyorsun? Buna mı hazırlanıyorsun? Osman Kavala’ya duyduğun sempatinin altında yatan asıl neden Sorosçuların desteğini mi almak?”

‘Terazi var tartı var, her şeyin bir vakti var’

Erken seçim tartışmasının ‘boşuna emek ve nefes israfı’ olduğunu söyleyen Bahçeli şöyle devam etti: “Biz erken seçim talebini söyleyenden daha çok söyletenleri yani sahibinin sesini ve kimliğini merak ediyoruz. Terazi var tartı var, her şeyin bir vakti var, beklemesini bil. Bizim görüşümüz açıktır, değişmemiştir. MHP, genel seçimlerin zamanında yapılmasından, sandığın 2023 yılının haziran ayında kurulmasından yanadır.”