ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESİN

”Allah sonumuzu hayreylesin”
Bu sözler İnstagram hesabından istifa ettiğini söyleyen ve kamuoyuna açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ a ait.
85 milyon nufusa sahip olan ve yıllık bütçesi 1,5 Trilyon liraya yakın bulunan bir ülkenin üstelik bütçesi de TBMM de görüşülürken bu şekilde istifa etmesi çok üzücü ve düşündürücü bir gelişmedir.
Hele hele bütün dünyanın birinci haber olarak verdiği bir haberi görmezden gelen bir havuz medyasının aynı ülkede bulunması apayrı bir rezalettir.
Bu şekilde bir istifa Türkiye Cumhuriyeti tarihimizde bir ilk. Bu konuda nerdeyse 24 saattir Devlet yetkililerinin bir satır açıklama yapmaması ise skandaldır.
Bakın bu konuda CHP lideri Kılıçdaroğlu neler söylüyor:
”Bu bir devlet krizi. Açıklama yapılmıyor. Topluma neden bilgi verilmiyor. Bir grup aman istifası kabul edilmesin diyor. Ama istifa eden neden çıkıp görüşlerini ifade etmiyor, neden istifa ettiğini anlatmıyor?

– Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir aile şirketi midir? Bunun Berat Albayrak’la ne ilişkisi var diyeceksiniz? Bir aile tarafından mı yönetilecek bu ülke. Berat Bey neden istifa etti, devletin başında kim var?

– Böyle bire inisiyatifin kullanılması Berat Albayrak tarafından garip bir gelişmedir. Özellikle Cumhurbaşkanı hiçbir değerlendirmede bulunmaması dikkat çekiyor. Belki de bu durum ekonomide bir başlangıç olacak.”
Berat Albayrak’ın dünkü istifa açıklamasındaki “At izi it izine karıştı” ifadesi için Kılıçdaroğlu’nun sözleri ise daha da ilginç. -Bunu Sayın Erdoğan’a soracaksınız. Bu ifade çok sert bir eleştiri. Görevini bırakan bir bakan için çok sert bir eleştiri. Neyi kastettiğini de kendisi bilir.
Evet gerçekten ilginç şeyler yaşanıyor ülkemizde .
Biz de Sn Albayrak’ ın yazımızın başındaki dileğine yürekten katılıyoruz.
Ne demişti Albayrak istifa mektubunda: ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESİN