Bıçakcılar çocuk sağlığına odaklandı!

Bıçakcılar çocuk sağlığına odaklandı!

Bıçakcılar, çocukların, hastane deneyiminin etkisini en aza indirecek projeler geliştiriyor

Çocukların hastane deneyimlerini geliştirerek pediatrik tıbbi travmatik stresin (PMTS) azaltılmasında etkili olacak çalışmalar yürüten Bıçakcılar, bu sayede çocuk ve toplum gelişiminin daha sağlıklı olmasını hedefliyor.

Çocuklara yönelik cerrahi tedavi, çocuk sağlığında genellikle göz ardı edilen, ancak ölüm ve sakatlıkların önlenmesinde önemli bir rol oynayabilen alanlardan biri olarak öne çıkıyor.[1]

Son yıllarda ülkemizde bebeklerde ölüm oranının düşüşünün sürdürülmesi için çocuklara yönelik cerrahi tedavi bu anlamda önem taşıyor. Türkiye’de 2014 yılında bebek ölüm hızı binde 11,1 iken 2019 yılında binde 9,1’e geriledi. Beş yaş altı çocuklara ölüm hızı ise aynı dönemde binde 13,3’ten binde 11,2’ye düştü.[2] Ancak bu gelişmeye karşın Türkiye’de bebek ölümleri halen Avrupa Birliği ortalamasının iki katından daha fazla.2

Bu tablo karşısında, cerrahi cihaz üretiminde öncü Bıçakcılar, çocuklara özgü sağlık gereksinimlerine dikkat çekerek nihayetinde bir çocuk hastanesinin kurulmasına yönelecek olan bir farkındalık projesi için çalışmaya başladı. Çocukların özel ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanan çocuk hastaneleri, daha sağlıklı bir toplum ve iş gücünün yetiştirilmesinde ve kronik sağlık sorunlarının erken tespiti ve önlenmesinde de önemli pay sahibi.

Bunun yanında Bıçakcılar, çocukların ameliyat öncesi, sırası ve sonrasında travma yaşamaması ve cerrahların müdahaleyi daha rahat yapabilmeleri için sağlıklı ve özel ortamlar yaratılmasına yönelik ürünleri de portföyüne ekleyecek. Böylece, pediatrik ürünlerin geliştirilmesinde PMTS etkilerinin azaltılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Çocuk sağlığına odaklanmanın öneminin altını çizen Bıçakcılar CEO’su Souheil ElHakim; “Küresel olarak pediatrik cihaz üretimi yetersiz sayıda imalatçı tarafından yürütülüyor. Bunun sebebi de çocuk sayısının yetişkin sayısı kadar büyük olmması ve uzun vadede çok karlı olmaması düşüncesinden kaynaklanıyor. Biz bunu kesinlikle etik bir davranış olarak görmüyoruz. Geleceğimizi yaratacak olan çocuklarımızın ileriye hem psikolojik olarak hem de fizyolojik olarak hiçbir yara almadan ulaşmaları gerektiğini düşünüyoruz. Bilhassa ülkemizde doğum oranının batı ülkelerine nazaran daha yüksek olduğunu düşünürsek bunun önemini daha da iyi anlıyoruz. Umuyoruz ki ülkemizde de sadece çocuklara odaklanmış hastaneler inşa edilsin. Bu yönde bir girişimin çalışmasını büyük bir heyecanla yürütüyoruz. Çocuklarımız yarınlarımız, onların sağlıkla geleceklerini kurmaları sadece ülkemiz için değil küresel anlamda da önem taşıyor. Tüm bu gayretlerimiz ülkemizde bunu gerçekleştirme arzumuzdur,” açıklamasını yaptı.

Dünya standartlarında bir kit: SURGIKIDS®

Ameliyatlarda sadece çocuklara özel hazırlanan ortamların gerekliliğini savunan Bıçakcılar, dünya standartlarında bir kit hazırladı. SurgiKids adını taşıyan paket, sadece cerrahlara destek olacak ürünler değil aynı zamanda çocukların kendilerini güvende hissederek korkularını azaltacak ortamı hazırlamak üzerine kurgulandı.