”Büyük farkla kazandık ”demişti !

ABD tarihinin en kutuplaştırıcı başkanlarından biri olarak lanse edilen Donald Trump’ın, seçim sonuçları netleşmeden “Kazandık. Büyük farkla” demesi ve daha sonra seçimlere hile karıştırıldığını ima ederek oylama işleminin durdurulması için mücadele edeceğini söylemesi sonrasında gözler kritik eyaletlerde…
Seçimlerde “ciddi usülsüzlük” olduğunu savunan Trump’ın kullanılan oyların sayımının durdurulmasını istediklerini ve seçimleri Yüksek Mahkeme’ye götüreceklerini ifade etmesine Demokratların adayı Joe Biden tepki gösterdi. Biden, sonuçların mahkemeye taşınması halinde Demokratların da hukuki seçeneklerini kullanacaklarını açıkladı.

Demokratlar’ın adayı Joe Biden, Seçiciler Kurulu’na gönderilecek delege sayısı bazında ve sayılan oy oranlarına göre önde olsa da Trump’ın teknik olarak seçimleri kazanma ihtimali halen bulunuyor. Fakat Trump’ın oyların sayım süreci devam ederken hem Twitter’dan hem de Beyaz Saray’dan yaptığı, “Seçimi kazandık” açıklaması büyük tepki çekmişti.
BİDEN 270 E YAKLAŞTI
Oy sayım işlemi bazı eyaletlerde devam ederken şu ana kadar açılan sandıklara göre Demokratlar’ın adayı ve eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden hem oyların büyük bir bölümünü aldı hem de başkanlık yolunu açan Seçiciler Kurulu’na gönderilecek delege sayısında önde. Fakat 270 delegeye ulaşması gereken Biden şu an 264 delegeye sahip.