Kıran kırana yarış, 2 si de ”BEN KAZANDIM” diyor

ABD’nin tarihi seçiminde sonuçlar belli olurken, Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti’nin kaleleri şimdiden kırmızı ve maviye boyandı. ‘Salıncak’ denilen kritik eyaletler seçimin galibini belirleyecekken, Trump canlı yayında dünyaya seslendi ve kritik eyaletle ilgili durumu açıkladı. Kutlama yapmaya hazırlandıklarını söyleyen ve “Biz aslında bu seçimleri kazandık” diyen Trump, “Yüksek Mahkme’ye gideceğiz” ifadelerini kullandı.
Donald Trump, az önce ülkesi ABD’ye ve tüm dünyaya seslendiği bir açıklama yaptı. Trump kendisine oy veren milyonlara teşekkür etti. “Büyük bir kutlama yapmaya hazırlanıyoruz. Sonuçlar harika ve dışarı çıkıpo kutlama yapmaya hazırız. Büyük bir başarı. Bu bir rekor, daha önce böyle bir başarı kazanılmadı. Kazanacağımızı beklemeyen eyaletleri kazandık. Florida, Ohio ve Teksas’ı kazandık. Giorgia’yı da kazandığımız kesinleşti. Bizi asla yakalayamazlar. Kuzey Carolina’yı da kesin olarak kazandı.” dedi.
ABD seçimlerinde seçim sonuçlarının açıklamasına doğru gerginlik artıyor. Beyaz Saray’da kameralar karşısına geçen Trump, seçime hile karıştığını iddia ederken, “Bir grup mutsuz insan bana oy veren milyonlarca insanı mağdur etmeye çalışıyor. Yüksek mahkemeye gitmeyi planlıyorum” sözlerine Biden seçim ofisinden yanıt geldi.

Biden’ın seçim ofisinden Jen O’Malley Dillon yaptığı açıklamada, “Başkan tehdidini gerçekleştirerek oyların düzgün bir şekilde sayımını durdurmak üzere mahkemeye giderse bunun önüne geçmek için avukatlarımız hazır bekliyor olacak” ifadelerini kullandı.