“Cumhur ittifakına sabotaj”

Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın katıldığı canlı yayında, “Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala serbest bırakılmalı.” sözlerini eleştiren yazar ve siyasetçi Mehmet Metiner, “Cumhur ittifakına sabotaj” diyerek Arınç’a tepki gösterdi.
AKP’li eski vekili Mehmet Metiner, Bülent Arınç’ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın tutukluluğu ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, “Bu ülkenin mazlumlarından biri de Kürtlerdir. Kürt kardeşlerimizdir. Çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da olabilir. Yargıçlar mahkemeler özgürlükçü düşünsünler.” diyerek Demirtaş’ın tahliyesini istedi. Bunun yanında Arınç, halen tutuklu bulunan Osman Kavala’nın da tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. Arınç, “Osman Kavala’nın hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmeli. Demirtaş’ın da tahliyesi olabilir.” dedi.

Yazar ve siyasetçi Mehmet Metiner Twitter hesabından yaptığı açıklamada Arınç’a tepki gösterip, Cumhur ittifakına sabotaj düzenlendiğini söyledi.

Gökçek’ten Arınç’a: Bugüne kadar sustum ama…

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı AKP’li Melih Gökçek, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’a ‘Selahattin Demirtaş’ açıklamaları nedeniyle tepki göstererek, “Sen ne biçim AK Partilisin?” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, HaberTürk’te katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamalara yönelik en sert tepkilerden biri de eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı AKP’li Melih Gökçek’ten geldi.

Arınç’ın bu sözleri üzerine Twitter hesabından yazan Melih Gökçek, “Bülent arınç’ın bugüne kadar bana sataşmalarına partime zarar vermemek için sustum. Ama bugün arınç teröristlere kol kanat geren, hatta çağrılarıyla isyana teşvik eden demirtaş’a özgürlük istedi. Cumhurbaşkanı’mın, ve Ak Partimizin fikri bu değil. sen ne biçim Ak Partilisin?” ifadelerini kullandı.

Gökçek, Arınç’tan kendisiyle ilgili yaptığı paylaşımlara gelen yorumlara da bakması çağrısında bulunup “Seni seven bir AK Partili bulabilecek misin?” diye sordu.