Yunanistan istediğini alamadı

Brüksel’deki AB Liderler Zirvesi’nde Yunanistan’ın ağır yaptırım talepleri kabul görmedi. Zirvenin sonuç bildirgesinde “Avrupa Birliği Türkiye ile diyaloğa fırsat tanımak istiyor” denildi.
Karar, Mart 2021’de yapılacak zirveye ertelendi.
Brüksel’de yapılan AB Liderler Zirvesi devam ederken sonuç bildirisinin Türkiye ile ilgili bölümü üzerinde saatler süren müzakerelerin ardından uzlaşıya varıldığı açıklandı ve bildirinin ilgili kısmı paylaşıldı.

Bildiride, Türkiye’nin tek taraflı adımlara ve provokasyonlara devam ettiği, AB’ye karşı söylemini yükselttiği iddia edilerek, Oruç Reis gemisinin Antalya Limanına dönmesinin not edildiği, Türkiye ile Yunanistan arasında istikşafi görüşmelerin yeniden başlayabilmesi için gerginliğin düşürülmesinde AB tarafının ısrarcı olduğu ifade edildi.
DIŞ İŞLERİNDEN TEPKİ
AB liderler zirvesi sonuç bildirisine yönelik yapılan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “AB’nin büyük kesiminin de benimsemediğini bildiğimiz, ancak dayanışma ve veto baskısıyla 10 Aralık AB Zirvesi Sonuçlarına konulmak zorunda kalınan yanlı ve hukuka aykırı tutumu reddediyoruz” denildi.