KUSURSUZ GÜLÜMSEMENİN ŞİFRESİ

KUSURSUZ GÜLÜMSEMENİN ŞİFRESİ

Kusursuz bir gülüşe sahip olmak için yapılan gülüş tasarımında doğallığın yanı sıra estetiği de yakalamak önemlidir. Diş hekimliğinde estetik ve restoratif tedavilerin gelişmesiyle, hastanın gülüşü tasarlanarak, pek çok şekil, renk ve pozisyon bozuklukları düzeltilmektedir. Estetiğin doğallıkla uyum içinde olabilmesi için yaptığımız bazı hesaplamalar vardır ki bunların ilki altın orandır.

Altın oran mimaride, doğada ve birçok alanda kusursuzluğun geometrisi olarak kullanılır. Gülüş tasarımı yapılırken de dişlerin birbirlerine oranını belirleyebilmek amacıyla altın orana başvurulur.

Üst kesici dişlerin yüksekliklerinin genişliklerine oranı altın oran hesaplanırken dikkat edilen bir noktadır. Ayrıca birinci kesici dişin yardımcı kesici dişe oranı da altın orana sahiptir.

Dt. Pertev Kökdemir, gülüş tasarımında bakılan önemli noktaları şöyle tanımladı.

* Kişinin genel yüz hatlarına

* Diş simetrisi,

* Gülüş hattı,

* Diş eti hattı,

* Dişlerin dikey ve yatay formları,

* Dişlerin dudak ile ilişkisi,

Dt. Kökdemir ’’Aynı zamanda dişlerin renkleri ile ışık uyumlarına bakarak daha kusursuz bir gülümseme sağlanmaktadır.’’ dedi.
Vitamin ve Mineral Alımınızı Arttırmak Gülüşünüzü Koruyabilir.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir,’’Dişlerinizi sağlıklı tutmak için iyi bir ağız bakımı uyguladığınızdan emin olmalısınız. Ancak tükettiğiniz vitamin ve mineraller de çok önemli bir rol oynar. Dişlerinizi güçlü, sağlıklı ve inci gibi beyaz tutmak için florür, kalsiyum, D vitamini ve fosfor şarttır.’’ dedi.

Herkes dengeli vitamin ve mineral karışımı ile beslenmenin optimum sağlık için hayati önem taşıdığını bilir, ancak bu besinlerin de diş sağlığınız için gerekli olduğunu biliyor muydunuz? Doğru vitamin ve mineral tüketimi ile etkili ağız bakımı önemli ölçüde diş çürüklerinin oluşmasını önleyebilir.

Florür

Florür, suda bulunan, doğal olarak oluşan bir mineraldir ve araştırmalar, dişlerin çürük oranını% 60 oranında azaltabildiğini bulmuştur. Florür içeren yiyecek ve içecek tüketmek, çay içmek, kurutulmuş meyve ve kakao tozu tüketmek diş sağlığınızı korumanıza yardımcı olur.

Kalsiyum ve D vitamini

Kalsiyumun kasları, eklemleri ve kemikleri kuvvetlendirdiği gibi dişlerinizi de güçlendirdiğini biliyor muydunuz? Kalsiyum, kaybedilen kalsiyum partiküllerini yerine koyarak dişleri ve diş etlerini sağlıklı tutar . Bu nedenle diyetinizin süt ürünleri, somon, badem ve koyu yeşil yapraklı sebzelerle dolu olması çok önemlidir. Ayrıca, kalsiyum emilimine yardımcı olduğu için D vitamini alımınızı yüksek tutmanız gerekir. D vitamini, güneşten, besin takviyeleri almaktan ve balık diyetinden, tahıllar ve yumurta sarısı gibi D vitamini ile güçlendirilmiş yiyeceklerden alınır.

Fosforu unutma

Fosfor, vücutta bulunan en büyük ikinci mineraldir ve% 85’i tek başına dişlerde ve kemiklerde bulunur. Dişlerinizin sağlıklı ve güzel görünmesini sağlamak için kalsiyum ve D vitamini ile birlikte çalışır. İyi dengelenmiş bir diyet yediğiniz sürece, diş sağlığınızı en iyi durumda tutmak için yeterli fosfor tüketmelisiniz. Hindi, ton balığı ve ayçiçeği çekirdeği gibi yüksek proteinli yiyecekler, bu hayati mineralin emilimini artırmaya yardımcı olur.