ÇANKAYA’DA “MEMLEKETİMDEN İNSAN MANZARALARI”

ÇANKAYA’DA “MEMLEKETİMDEN İNSAN MANZARALARI”

 

Büyük şair Nazım Hikmet’in doğumunun 120. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Nazım’ın “Memleketimden İnsan Manzaraları” eseri tiyatro severlerle buluştu.

Çankaya Belediyesi, dünya şairi Nazım Hikmet’i doğumunun 120. Yıldönümünde bir dizi etkinlikle andı. Gazeteci Nebil Özgentürk’ün senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği “Nazım 120 Yaşında-İyi ki Doğdun Nazım Hikmet” belgeselini ve Nazım’ın şiirlerinden bestelenen şarkılardan oluşan konseri seyirciyle buluşturan Çankaya Belediyesi, “Memleketimden İnsan Manzaraları”nı Çankayalılarla buluşturdu.

Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi gösteren sanatseverler Rutkay Aziz’in kurgusunu ve yönetmenliğini de yaptığı oyunu keyifle izlediler. Haydarpaşa’nın basamaklarında 1939 yılında başlayan; işsizlik, açlık ve savaş gibi hem ülke hem de dünya sorunlarını tartışarak yarınlara umutla bakan şiirli hikayede oyuncuların performansı da göz doldurdu.

Gösterinin sonunda ‘Memleket, vatan ve aşkın şairi Nazım Hikmet’i saygıyla anıyor ve Rutkay abiye çok teşekkür ediyorum’ diyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 15 Ocak’ta gerçekleşen 1. Uluslararası Çankaya Dostluk ve Barış Ödülünün jürisi de olan Rutkay Aziz’e Hitit Güneş Kursu’ndan yapılan teşekkür plaketini takdim etti.