NAZIM ARAMIZDA, NAZIM ÇANKAYA’DA 

 

NAZIM ARAMIZDA, NAZIM ÇANKAYA’DA 

 

İYİ Kİ DOĞDUN NAZIM

 

Dünya şairi Nazım Hikmet’in doğumunun 120. yıldönümü belgesel gösterimi ve Nazım Hikmet şiirlerinden bestelenen şarkıların yer aldığı konserle kutlandı. 

Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleşen etkinlikte gazeteci Nebil Özgentürk’ün senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği “Nazım 120 Yaşında- İyi ki Doğdun Nazım Hikmet” belgeselinin gösterimi ile Ferhat Livaneli Orkestrası ve Serenad Bağcan’ın seslendirdiği Nazım Hikmet şarkıları geceye renk kattı.

Usta şair Nazım Hikmet’in hayatından kesitlerin yer aldığı belgesel gösteriminde şaire oyuncu Şahin Sancak hayat verdi. Genç oyuncu Şahin Sancak, izleyenleri Nazım Hikmet’in emek, eşitlik, barış mücadelesine adanmış mahpuslarda, sürgünde geçen çileli ömrünün çeşitli dönemlerine tanıklık ettiğimiz bir yolculuğa çıkardı.

Etkinliğe katılan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, ilki düzenlenen Çankaya Uluslararası Dostluk ve Barış Ödülü jüri üyesi de olan Nebil Özgentürk’e plaketini takdim etti.

Dünya şairi Nazım Hikmet’i Çankayalı dostlarla buluşturduğu için Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e teşekkür eden Nebil Özgentürk, “İzleyenlere bir çift söz bıraktıysak çok mutlu olurum. Bu etkinlikte emeği geçen tüm dostlara ve bizleri usta şairle buluşturduğu için Alper Taşdelen kardeşime çok teşekkür ederim” diye konuştu.