”Enflasyonun asıl etkisi Şubat ve Mart ayında görülecek”

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya, Enflasyonun asıl etkisinin bu ay ve Mart ayında görüleceğini söyledi.

Sanayicilerin , aradaki farkı son ürüne yansıtamadıklarını, bunun da karlılığı etkilediğini söyleyen iş adamları . Halihazırda hem iç hem de dış piyasada fiyat savaşı verdiklerini ve maliyet oluşturamadıklarını belirttiler.

İş dünyası temsilcileri, üretici ve tüketici fiyatları arasında dengenin sağlanması konusunda çağrıda bulunarak   şubat, mart gibi enflasyona etkisinin önemli oranda yüksek olacağını aktardılar.

.(TGSD) Başkanı Ramazan Kaya , “Şu an işçilik maliyetleri henüz üretici fiyatlarına yansımış değil. Onun etkisini şubatta göreceğiz. Üretici fiyatlarının yüksek seyretmesi, üretim ve tüketimde daralmaya yol açıyor. Tüketiciler daha zaruri olan ürünlere öncelik verecek. Zaten ocakta bunu hem iç hem de ihracatta biraz hissettik. Her iki alanda da durağanlık vardı. Emtia ve işçilik artışlarını mart ve nisan aylarında çok daha fazla hissedeceğiz. Şu an geçiş dönemi ve indirim sezonu yaşanıyor. Mart ve nisan ayında fiyatlarda çok daha yüksek seviyeleri göreceğiz. Şu an en büyük sorunumuz fiyat tutturamamak ve karsızlık. Bu darboğazı aşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.