Urganlı saldırıya tepkiler çığ gibi….

Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Milli Mücadeleyi başlatmak için Samsun’a ayak bastığı noktaya konulan anıta düzenlenen ‘urganlı’ saldırı, Türkiye’nin gündemine oturdu. Halk yoksullukla, ekonomik krizle, elektrik faturalarıyla, medya ise iktidar baskısıyla boğuşurken, Samsun gibi önemli bir şehirde Atatürk Anıtı’nın hedef alınmasına yurttaşlardan, sanat dünyasından, siyasilerden tepki yağdı.

Samsun’un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi’ndeki Atatürk Anıtı, 2 kişinin saldırısına uğradı. Atatürk Anıtı’nın bulunduğu park alanına araçla giren saldırganlar, halat bağlayarak anıtı yıkmaya çalıştı. Kısa süre içinde yakalanan ve gözaltına alınan saldırganlar B.F. ve kuzeni C.F., emniyetteki sorgularının ardından tutuklandı.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Anıta yapılan saygısızlığa sosyal medyada da tepkiler gecikmedi. Aralarında siyasi ve ünlü isimlerin de olduğu binlerce kişi, Samsun’da Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıya tepki gösterdi. Twitter’da #Samsun ve #OnurAnıtı etiketleri, Türkiye gündeminde ilk sıralara yerleşti.