%40 ZAM YARAMIZA MERHEM OLMAZ !

 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı Habertürk canlı yayınında memur ve işçi emelileri için temmuz ayı içinde yüzde 40’a varan zam yapılacağını belirtti: “Önümüzdeki güncel konularımızdan biri de temmuz ayında işçi emeklileri de dahil olmak üzere, emeklilerimizin, alım gücünü daha yukarıya çıkarmak için fiyat ayarlaması, olumlu bir dokunuşun yapılması. Öyle görünüyor ki yüzde 40’lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek” dedi.

Numan Kurtulmuş konu hakkında şunları söyledi: “Devletimiz birçok kalemde vatandaşımızın vermesi gereken vergilerden vazgeçerek, destekler vererek, vatandaşlarımızın gelirini yukarıya çekmek için gayret sarf ediyor. Önümüzdeki güncel konularımızdan biri de temmuz ayında işçi emeklileri de dahil olmak üzere, emeklilerimizin alım gücünü daha yukarıya çıkarmak için fiyat ayarlaması, olumlu bir dokunuşun yapılması. Öyle görünüyor ki yüzde 40’lara yakın bir dokunuş burada gerçekleştirilecek. Yine aynı şekilde asgari ücretlilerle ilgili dokunuşun yapılması.”

AKP Sözcüsü Numan Kurtulmuş’ un bu sözlerine  memur ve emekliler ; ”bu zam oranı bizim kayıplarımızı karşılamaktan çok uzak, son 6 ayda iğneden ipliğe her şeye en az % 150-200 zam gelirken bizim maaşlara bu kadar az zam yapılması yaramıza merhem olmaz” diyerek tepkilerini dile getirdiler….