Marmaris’te ORMAN YANGINI !

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün saat 20 de başlayan ormanlık alanda çıkan yangına 20 saattir müdahale sürüyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle Karacasöğüt Okluk Koyu yönünde ilerleyen yangının kontrol altına alınması için karadan ve havadan ekiplerin yoğun mücadelesi sürüyor. Öte yandan Yangın da sabotaj ihtimali saatler geçtikçe kuvvetleniyor.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, orman yangınıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Başsavcı Yağcı’nın yaptığı yazılı açıklamada, “Marmaris ilçesi Amazon Koyu Bördübet mevkiindeki ormanlık alanda 21 Haziran tarihinde saat 20.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 300-400 hektarlık kızılçam ormanının zarar gördüğü yangınla ilgili olarak mülhakatımız Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış olup soruşturma tüm yönleriyle titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

CHL Lİ ÖZTUNÇ’TAN KASIT VE SABOTAJ İDDİASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Meclis’te beraberinde CHP milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında, Marmaris’teki orman yangınında sabotaj ihtimalinin yüksek olduğunu savundu.

Öztunç, hâlâ söndürülemeyen orman yangınıyla ilgili, “Belli ki birileri yakmış, sabotaj ihtimali çok yüksek. Belediye başkanlarının yaptığı açıklamalar da bu yönde. Bir sabotaj olduğu görülüyor. Umarım havadan müdahaleler ile yangın söndürülür ve geçen yılki görüntüler bir kez daha yaşanmaz” diye konuştu.

Ali Öztunç, dün gece yangına havadan müdahale edilemediğini öne sürerek, “Şartlar çok uygundu, rüzgar yoktu. Gece görüşlü yangın söndürme helikopterleri müdahale etse yangın sönecek ve bitirilecekti ama müdahale olmadı. Çünkü gece görüşlü yangın söndürme helikopteri yok. Kendileri ‘var’ dedi ama maalesef yok” ifadesini kullandı