”Demokratik yollarla otoriter bir yönetimi değiştireceğiz”.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘altılı masa‘nın adayını açıklaması için henüz hazırlıkların bitmediğini kaydetti: “Önce altı lider olarak biz neyi nasıl yapacağımızı bütün ayrıntıları ile konuşup karara bağlamak zorundayız. Sonra milletin önüne çıkmak zorundayız. O kararlılığımız, aynı zamanda ittifakın güçlü, sürekli olması, Türkiye’nin aydınlığa kavuşması için son derece önemlidir.”

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP’li milletvekilleri ile birlikte İstanbul’da Hür Düşünce Hareketi’nin genel kurulunda

konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, ‘altılı masa’nın işinin zor olduğunu fakat zorlukların üstesinden gelebileceğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, bu altı partinin de beraber yol aldıklarını fakat yeri geldiğinde rakip olacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı adayının açıklanmaması yönündeki eleştirilere de dikkat çeken CHP genel başkanı, hazırlık sürecine dikkat çekti

*Her birimiz farklı partiyiz. Her birimiz yeri geldiği zaman birbirimizin rakibiyiz, doğru. Demokrasi içinde bunun da olması lazım. Ama bizler Türkiye’nin üretmesini, büyümesini, kalkınması istiyoruz. Adalet, demokrasi, özgürlük, din ve vicdan özgürlüğü istiyoruz. Yani olağanüstü güzel bir paydanın üstünde bir aradayız. O paydada farklılığımız yok. O paydada biriz, bir olduğumuz sürece de göreceksiniz Türkiye geleceğe güvenle bakacak. 85 milyon insanımızın da umutsuzluğa kapılma hakkı yok. Beraber mücadele edeceğiz, beraber kazanacağız. Demokratik yollarla otoriter bir yönetimi değiştireceğiz. Demokratik yollarla değiştirdiğimiz zaman değeri çok daha güzel olacak.