“Kazanacak aday”

Ender YOLDAR

Habertürk TV’ye konuk olan  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in , altılı masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili,“Kazanacak aday” ısrarı hemen karşı cephede ”Millet İttifakı dağılıyor ”sevinci doğurdu.

Akşener’in ”Kemal Bey dedi ki, ‘Bu altılı cumhurbaşkanı adayını tespit edecek.’ Bu masaya bu görevi verip, kendini bağlayan Sayın Kılıçdaroğlu. O masanın bir noter olma görevi yok. Sayın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı tarifi vardı. Ben ona hep katıldım. Benim söylediğim bir şey daha var; kazanacak bir aday.” sözleri gündeme adeta bomba gibi düştü.

Bu sözler sadece CHP de değil Altılı Masayı destekleyen herkeste büyük bir şaşkınlık ve hayal kırıklığı yarattı.

İYİ Partinin   Kemal Bey’in adaylığına sıcak bakmadığı  gibi  Kemal Bey’in seçimi alamayacak bir aday olduğu izlenimini de güçlendirdi.

Sn Akşener’in ısrarla  “Kazanacak aday” demesi ,aday gösterildiği takdirde  Kılıçdaroğlu’ nun kazanamayacağından duyduğu endişeyi  dile getirdiği için Millet İttifakının geleceğininde tehlikede olduğunun işaretleri olarak algılandı.

Oysa Altılı Masadan şu veya bu gerekçeleri öne sürerek  kalkan, hangi lider olursa olsun ,bunun sonuçlarını da sandıkta mutlaka  görür.

Hoş bazı iyimser bakışa sahip olanlar Sn  Akşener ‘in bu açıklamalarını ;”İYİ Parti’de  Kemal Bey’in adaylıkta ısrar etmesi durumunda İYİ Parti’nin o masadan kalkmasını isteyen şahinler grubunu susturmak için söylemiş olabileceği,. yani burada  bu açıklamaları yaparken hem ittifak ortağı Kemal Kılıçdaroğlu‘na bir mesaj veriyor. Partisini bir arada tutma konusunda sıkıntılar yaşadığının mesajını veriyor. Bir de parti içine mesaj veriyor. olamaz mı ? ”şeklinde yorumlasalar da yine de bu sözler Cumhur İttifakının ekmeğine yağ sürmekten ve Millet İttifakını dağıtmak isteyenlerden  öte hiç bir işe yaramaz.

Ya da Sn Kılıçdaroğlu   ortak adaylık için  onay alamazsa ve  masa dağılırsa  ortada herhangi bir ittifak da kalmaz.

Üstelik “Bu saatten sonra Sn Kılıçdaroğlu’ nun ben aday olmuyorum” deme lüksü zaten yok.

Sonuç olarak neresinden bakılırsa  bakılsın Sn Akşener’in bu söylemlerinin ardından Cumhur İttifakının kalemşörlerini ve TV lerdeki yandaş sözcülerini artık susturmak pek kolay görünmüyor.

Taa ki Altı Liderin ,, Altılı Masa da bir araya gelecekleri 2 Ekim tarihine kadar….

Ender YOLDAR