Korkunun ecele faydası yok !

Ender YOLDAR

20 yıllık AKP  iktidarının “Dezenformasyon yasası”, muhalefetin “Sansür yasası” olarak nitelediği 40 maddelik yasa tasarısı sonunda cumhur ittifakının mensuplarının alkışlarıyla TBMM’den geçti. Tasarı’nın  en can alıcı ünlü 29. Maddesi “endişe, korku veya panik yaratmak amacıyla ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde yayan” kimsenin 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını öngörüyor.

Önce şunu  soralım bir haberin  ”farklı ortamlarda paylaşılan bir bilginin endişe, korku veya panik yaratmak amacıyla yayınlandığına, üstelik ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili bilginin gerçeğe aykırı ve kamu barışını bozmaya elverişli olduğuna ”kim karar verecek? İletişim Başkanlığı mı yoksa haberin muhatapları mı ?

Demek ki Medyanın yüzde 80’ ni ni kontrol altında tutan  iktidara bu sayı yetersiz geliyor ya da bunlar görevlerini tam anlamıyla yapmıyor ya da geriye kalan yüzde 20  bağımsız medya kamu oyunda daha etkili ve inandırıcı oluyor .

İnsanın aklına ister istemez şöyle bir soru gelmez  mi ?

Şunun şurasında seçimlere bir yıldan az bir zaman kaldı acaba günden güne kamuoyunda sürekli kan kaybettiği görülen ve yapılan bütün anketlerde oyları eriyen Cumhur İttifakı vatandaşın doğru bilgilerle aydınlanmaması için tedbirler mi alıyor ?

Ülkenin başta hayat pahalılığı,işsizlik,yolsuzluk gibi hayati sorunları varken Cumhur İttifakının milletvekillerinin  sayısal güçlerini kullanarak  alel acele bu yasa tasarısını kanunlaştırmasının  karşısında insanın aklına gerçekten de başka bir şey gelmiyor.

Peki sizce de bu korkunun ecele faydası olacak mı ?

İNŞALLAH HAZİRAN DA  YAPILACAK SEÇİMDE SONUCU SANDIKTA GÖRECEĞİZ.

 

Ender YOLDAR