Erdoğan’ın şansı…..

Ender YOLDAR

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Cumhur İttifakı kanadında   kaybetme endişesi  alenen görülmeye ve hissedilmeye başladı.İttifakı genişletmek için peş peşe yapılan görüşmelerin ardından Yeniden Refah Partisinin  milletvekili seçimlerine herhangi bir ittifaka dahil olmadan gireceğini söylemesi ,Terör örgütü Hizbullah ile geçmişte bağlantılı olduğu söylenen HÜDA PAR ın  ise Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı alması  Erdoğan ın seçilme şansını daha da zora soktuğu görülüyor.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin “Biz parti olarak HÜDA PAR’ın vaatlerini doğru bulmuyoruz” sözleri de yabana atılacak gibi değil.

Bu konuda Cumhur İttifakının en önemli destekçisi MHP nin de sessiz kalışı bu ittifakın geleceği ile ilgili akıllarda soru işaretlerinin oluşmasına yol açıyor.

AKP iktidarının ekonomi politikalarını mercek altına alan Reuters haber ajansında,  “Erdoğan seçimler öncesinde ekonomik güvenilirliğini kurtarmaya çalışıyor” başlığıyla yayımlanan analizde, iktidarın zor durumda  olduğu işaret ediliyor.

Reuters ‘un son olarak, MAK ve Türkiye Raporu tarafından yapılan son anketlere de yer vererek  Kılıçdaroğlu’nun 4 ile 9 puan farkla Erdoğan’ın önünde olduğunu açıklaması da bu tezi doğruluyor.

ABD merkezli haber ajansı Bloomberg,ta  “seçimlerin kilit partisi” olarak nitelenen HDP’nin cumhurbaşkanı adayı çıkarmamasının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iktidarını koruma şansını azaltacağına dikkat çekerek 14 Mayıs ta Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şansını artıracağı yönünde görüş belirtiyorlar.

AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan  da bu gelişmelerin farkında olduğu için seçimi hala kendi lehine çevirme umuduyla,  seçimlere 50 gün gibi kısa bir zaman kala yeni stratejiler peşinde.

Son seçim  hamlesi de 5500 TL alan en düşük emekli maaşlarının en az 7500 TL  olacağını duyurması oldu.

Cumhur İttifakının 20 yıl sonrada olsa  halkın güvenini kaybetmesinde başrol oynayan Ekonomideki son durumu ve bu yönde alınan kararları ise  ayı bir yazımızda değerlendireceğiz.