6 LI MASADA DEPREM

6 Şubat ta  yaşadığımız depremin sarsıntılarını ülke olarak henüz üzerimizden atamazken bir büyük depremde siyasette yaşandı.

2 yıla yakın zamandır bir arada olan Millet İttifakının kurduğu 6 lı masada meydana gelen depremin fay hattı İYİ Parti ve lideri Akşener olurken,şiddetinin de 9 a yakın olduğu tahmin ediliyor.

“Sonda söyleyeceğimi baştan söyleyeyim.

Geldiğimiz noktada İYİ Parti kıskaca alınmış ve dayatmaya maruz kalmıştır. Buna boyun eğmeyeceğiz. Ben ve arkadaşlarım ucube sisteme karşı aynı kararlılıkla durmaya devam edeceğiz. Sağduyusunu azme çevirecek, kişisel ikbal hesapları için üretilmiş devşirme siyasetin hınk edicisi olmayacağız.

Karşımıza kim çıkarsa çıksın mücadelemiz aynıdır.

Milleten iradesinden korkan değil, güç alan olacağımıza söz verdik. Bu bizim kurtuluş felsefemizdir. Bu bizim temel ilkemizdir. Varoluş sebebimizdir.

Bugünlere dayatmalara, kirli pazarlıklara dayanarak geldik.”

Bu sözlerle Masayı terkeden ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ nun adaylığına karşı çıkan İYİ Parti lideri Meral Akşener gider ayak ”Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak önerdik. ”diyerek masaya bir de bomba bıraktı gitti.

Bu ani ve beklenmedik gelişmeler üzerine Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamaya hazırlanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise soğukkanlığını koruyarak;

”Hiç merak etmeyin, bütün taşlar yerine oturacak”

diye cevap vermesi karşısında siyasi kulislerde yeni senaryolarda şimdiden yazılmaya başlandı bile .

Siyasetteki bu depremin  en çok Millet İttifakının parlayan yıldızı olarak görülen İYİ Parti ve lideri Meral Akşener’ i  olumsuz yönde etkilemesi beklenirken, en karlı olanında deprem nedeniyle kamuoyunda bir hayli zor durumda kalan Cumhur İttifakına ve dolayısıyla da Cumhurbaşkanlığı için yeniden aday olacak olan Recep Tayyip Erdoğan’ a yarayacağı da beklenilen bir gerçek.

 

Bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak.Bekleyip göreceğiz.