2.Tur son şans

BU SEÇİM ”YETER ARTIK” DİYECEKLERLE ,”DURMAK YOK YOLA DEVAM” DİYECEKLERİN SEÇİMİ OLACAKTIR

Ender YOLDAR

14 Mayıs ta yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı adaylarının hiç biri   yasal çoğunluğu( % 50.1) sağlayamadıkları için 28 Mayıs ta yeniden sandığa gidilecek.

Önce şunu söyleyelim, eskilerin tabiriyle; eğri oturup doğru konuşalım,14 Mayıs ta ki seçimlerin gerçek mağlubu  22 yıldır tek başına iktidarda olan Recep Tayyip Erdoğan dır.

Halkın yarısından biraz fazlası Erdoğan’ ın 22 yıllık yönetimini onaylamamış tersine muhalefete 2. tur şansını vermiştir.

Devletin bütün imkanlarını hoyratça ve zaman zaman kanunları hiçe sayarak kullanan bir iktidarla ,imkansızlık ve kanunsuzluklarla yalan ve iftiralarla sahada  mücadele eden bir muhalefetin elde ettiği sonuçları aynı terazide tartmak hukuk ve vicdan terazisine sığmamaktadır.

Özellikle yolsuzluğun,yoksulluğun pahalılığın,zaman zaman hukuksuzluğun ayyuka çıktığı bir ortamda  seçimleri ve tercihleri kasıtlı ve bilinçli olarak ülkenin beka sorununa çevirmeye çalışan ve aldığı sonuca göre de bu konuda istediği sonuca ulaşan iktidar şimdi son kozunu 28 Mayıs ta oynayacaktır.

Yine yalan ve iftiralara sığınan ülkedeki işsizliğin,yoksulluğun,yolsuzluğun,pahalılığın  enkaza dönen  ekonomiyi ve de asrın felaketi olarak yaşadığımız 6 Şubat taki depremin yaralarının 4 aya rağmen hala sarılamayışının sorumlusu olan bu iktidara, hesabını  sormak isteyen seçmen için  2. tur son fırsat olacaktır.

Ülkenin asıl ana sorunları varken ,sanki bunlar yokmuş ya da önemsizmiş gibi gösterip ”asıl sorunumuz beka sorunudur” demek seçmen  nezdinde karşılığını bulabilecek midir bunu 28 Mayıs ta göreceğiz.

Oysa sürekli ”terörü bitirdik ”diye övünen, bitirilmemiş ise de 22 yıldır iktidarda olan bir idarenin başarısızlığı olması gereken  bu durumu hiç bir yaptırım gücü olmayan muhalefete yüklemek ne kadar gerçekçidir siz karar verin.

28 Mayıs ya bu kötü gidişata ”dur ”demek ve değişimden yana olmak isteyenlerle  ya da ”durmak yok yola devam ”diyerek  22 yıllık bu iktidarla devam etmek  isteyenlerin son tercihi olacaktır.

Dileğimiz ve temennimiz 29 Mayıs sabahı her şeyin çok güzel olacağı ve baharların gelip umut çiçeklerinin yeniden açacağı bir sabaha uyanmaktır.