Fotoğraf netleşti ,sıra seçmende

Ender YOLDAR

14 Mayıs ta yapılacak seçimlere 2 gün gibi çok kısa bir zaman kala ,çoğu seçmenin;”kişisel ihtiras ikbal,hırs,vefasızlık ve intikam” amacıyla aday olduğu yönünde görüş bildirdiği Muharrem İnce’ nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin siyasetteki yankıları sürüyor.

Şimdi herkesin merak ettiği soru şu : kim kazanacak?

Son güne kadar anketler yarışın 2 aday arasında kıran kırana geçtiği,ve kazanan adayın kıl payı ipi göğüsleyeceği yönünde.

Bu iki aday mevcut Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakının adayı R.Tayyip   Erdoğan ile Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu.

Üçüncü aday Sinan Oğan’ ın ise şansının olmadığı ,Oğan’ ın aslında ileriye dönük siyasi istikbali için aday olduğu  kulislerde konuşuluyor.

İnce’ nin adaylıktan çekilmesi en çok hangi Adayın işine yarayacak asıl sorulan soru bu.

Kılıçdaroğlu mu yoksa Erdoğan mı göğüsleyecek ipi?

21 yıl sonra ilk defa muhalefet iktidara bu kadar yaklaşırken ,aynı şekilde iktidarda ilk defa kaybetme korkusunu yaşıyor.

Özellikle genç seçmenin değişim istemesi ve bu yönde ısrarlı ve kararlı görünmesi seçim sonuçlarının sürprizlere gebe olduğunu gösteriyor.

Cumhur ittifakının akıl almaz iftira ve iddialarla Millet İttifakını suçlaması seçmenler arasında gerginliğe ve zaman zaman sertliğe neden olurken adaylar arasındaki söz düellosu da kızışıyor.

21 yılda yapmadığı icraatları önümüzdeki 5 yılda yapmak için halktan yeniden oy isteyen Erdoğan ile 21 yılda yaşanılan yolsuzluk , yoksulluk ve pahalılık ile savaşacağını söyleyen Kılıçdaroğlu ‘nun asıl hedefi ise seçimleri ilk turda kazanmak.

Seçimler  ilk turda mı  biter yoksa ikinci tura mı kalır  ?

İşte Muharrem İnce nin adaylıktan şu veya bu şekilde çekilmesinin sonucu bunu cevabını verecek.

Yani şimdiye kadar flu olarak görünen fotoğraf artık netleşti.

İnce’ nin  adaylıktan çekilirken söylediği şu cümlenin içinde yatıyor bu sorunun cevabı .

“Bahaneleri kalmasın, yoksa seçimi kaybettiklerinde seçimin sabahı bütün suçu bize atacaklar”

Bence bu cümlenin tersten okunuşu da seçimi kimin kazanacağını göstermiyor mu ?

Umarım 14 Mayıs ta seçimi kazananlar,,bu sözlerin sahibine de , bir teşekkürü  çok görmezler.

Ender YOLDAR