21 yıl geciken VAATLER !

Ender YOLDAR

 

”Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız.

Hayata geçireceğimiz gelir tamamlayıcı aile destek sistemiyle hiçbir hanenin gelirinin belirli bir seviyenin altına düşmemesini temin edeceğiz. Aile Koruma Kalkanı Programı’yla, ev hanımlarının emekliliğine destek vermekten, her ailede en az bir çalışan olmasını sağlamaya kadar pek çok uygulamayı başlatacağız. şan olmasını sağlamaya kadar pek çok uygulamayı başlatacağız.

Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.

5 milyon öğrencimize verilen ücretsiz öğle yemeği desteğini devlet okullarımıza yaygınlaştıracağız.

Gençlerin üç temel alanda beceri kazanmalarını sağlayıcı, okul içi ve dışı programlar uygulamaya koyacağız. Bu çerçevede, en az bir müzik enstrümanını kullanabilmeyi, bir yabancı dil konuşmayı ve bir spor dalında lisans sahibi olmayı destekleyeceğiz.

Yaşlı bakım sigortası uygulamasını hayata geçireceğiz.”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın açıkladığı seçim beyannamesinde yer alan vaatlerden bazılarını aldık bugün de köşemize.

Tabi sizlerde bu vaatleri okurken bizim gibi, 21 yıldır tek başına iktidarda olan bir partinin bunları şimdiye kadar niçin yapmadıklarını, düşünmüş olabilirsiniz.

Acaba özellikle bu vaatleri Millet ittifakının da daha önceden yapmış olmasından ve halkta büyük ilgi görmesinden dolayı olabilir mi ?