BAŞBAĞLAR ŞEHİTLERİ ANILDI

BAŞBAĞLAR ŞEHİTLERİ ANILDI

‘Başbağlar Amerikan Tertibidir’

 

Başbağlar’da şehit edilen 33 vatandaş için İstanbul Fatih’te anma törenleri düzenlendi.

 

Erzincan’ın Başbağlar köyünde 33 vatandaşımızın bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesinin 30. yılında anma programları düzenlendi. İstanbul Fatih’te Başbağlar Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği’nin düzenlediği anma programa siyasi partiler, dernekler ve demokratik kitle örgütleri katıldı. Konuşmacılardan birisi de Türkiye Gençlik Birliği adına İstanbul İl Başkanı Yiğit Çınar oldu. Çınar, Başbağlar’da yaşanan katliamın sorumlusu olarak ABD ve NATO’ya vurgu yaptı.

 

‘BAŞBAĞLAR’DA TÜRKİYE HEDEF ALINDI’
“Başbağlar Katliamı, Amerikan tertibi ve Gladyo operasyonudur. 1993 yılında Ocak ayında Uğur Mumcu katledilmiş, 2 Temmuz’da Sivas’ta aydınlarımız yakılmış, 5 Temmuz’da da 33 canımız katledilmiştir. Bunların her biri Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, bağımsızlık mücadelesine karşı yapılan operasyonlardır. Bunların hepsi aynı merkezde planlandı, düğmeye doğrudan ABD bastı. NATO, kendisine bağlı olan ülkelerin içindeki yapılanması olan Gladyo, Türkiye’nin nirengi noktalarına saldırıyor. Başbağlar da bunlardan biri. Başbağlar katliamı ile ABD, Türkiye’nin birliğini hedef aldı. Madımak’ı yakanlarla Başbağlar’ı yapanlar aynı merkezdeydi. Bizi topla, tüfekle bölemeyenler Alevi-Sünni, Türk-Kürt ayrımı yaparak bölmeye kalktı. Defalarca denediler ama başarılı olamadılar.”

 

‘GENÇLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR’

“Buradan gençler adına bir söz veriyoruz. 30 yıl önceki hatta daha da kararlı bir şekilde gençlik bu tertiplere göğsünü siper etmeye devam edecek. Atatürkçü, vatansever gençlik Uğur Mumcular katledilmesin, Madımaklar yanmasın, Başbağlar olmasın diye her daim görev başında olmaya devam edecek. Türkiye’yi bölme planının bir aracı olan PKK’yla mücadelede aman vermeyeceğiz. Kahraman Mehmetçiğimiz dağlarda, sınıf boylarında mücadele ederken, bizler de üniversitelerde ve liselerde mücadele etmeye devam edeceğiz. Türkiye’de PKK’ya geçit yok! Türkiye’nin geleceği olarak bizlerin üzerinde büyük bir görev var, Türkiye’yi NATO’dan çıkarmak. Aydınlarımız yanmasın, canlarımız katledilmesin diye NATO’dan çıkalım, Gladyo’nun kökünü kazıyalım.”