ÇANKAYALI SPORCULAR 16. KEZ ŞAMPİYON

ÇANKAYALI SPORCULAR 16. KEZ ŞAMPİYON

 

-KADINLARIN GÜCÜ ENGEL TANIMADI

 

-ÇANKAYALI KADINLARIN 16 YILDA 16. ŞAMPİYONLUĞU

 

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü kadın ve erkek takımları, 5 – 7 Temmuz 2023 tarihleri arasında Mersin ilinde düzenlenen Türkiye Görme Engelli Kadın ve Erkekler Halter Şampiyonasında birinci oldu.

 

Kadın takımı arka arkaya 16 kez, erkek takımı ise 16 yılda 14. kez Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonlar, Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’ne toplamda 12 altın, 5 gümüş, 3 bronz madalya kazandırdı.

 

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Mersin’de düzenlenen Görme Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası sona erdi. Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü; kadınlarda 6 altın,3 gümüş, 1 bronz madalya alarak 16. kez arka arkaya Türkiye Şampiyonu, erkeklerde ise 6 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya alarak 16 yılda 14. kez Türkiye Şampiyonu oldu.

Şampiyonaya 84 kulüpten çok sayıda kadın ve erkek sporcu katıldı. Şampiyonaya katılan sporcular, takım halinde ve bireysel yarışmalarda dereceye girmek için mücadele etti. Şampiyonada bireysel kategorilerde dereceye giren sporcular, milli takım kampına katılmaya hak kazandı.

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü kadın ve erkek takımları, 5 – 7 Temmuz 2023 tarihleri arasında Mersin Toroslar Spor Salonunda düzenlenen Türkiye Görme Engelli Kadın ve Erkekler Halter Şampiyonası’nda birinci oldu. Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Yusuf Sayyıdan da şampiyonluk için mücadele eden sporcularını yalnız bırakmadı.