BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE HAYALLERİNE YAKLAŞTILAR:

HAYALLERİNE YAKLAŞTILAR: KONSERVATUVARA ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE HAZIRLANDILAR

 

Ankara Büyükşehir Belediyesinin eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla hayata geçirdiği projelerden biri olan ‘Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Hazırlık Kursları’nın ilk dönem eğitimleri tamamlandı. Ücretsiz olan kurslara katılan Başkentli gençler hayallerine bir adım daha yaklaştı.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, öğrenci dostu uygulamalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından açılan ‘Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Hazırlık Kursları’nın ilk dönem eğitimleri tamamlandı.

Osmanlı Aile Yaşam Merkezi; hazırlık kurslarına katılan öğrencilerin yeteneklerini sergilediği Dönem Sonu Gösterisi ve Resim Sergisi’ne ev sahipliği yaptı.

YENİ DÖNEM EYLÜL AYINDA BAŞLAYACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesinin müzikten görsel sanatlara kadar geniş bir eğitim seçeneği sunan kurslarından yararlanan Başkentli gençler hayallerine de bir adım daha yaklaşmış oldu.

Ücretsiz kurslara ilginin çok yoğun olduğunu belirten Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürü Şinasi Örün, “Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Hazırlık Kursları” projesi kapsamında ilk dönem eğitimlerimizi tamamladık. Proje kapsamında birçok öğrencimiz güzel sanatlar lisesine girmeye hak kazandı. Her lise ayrı ayrı sonuçlarını ilan ediyor, hâlâ sonuçlarımızı bekliyoruz. Güzel, etkili, verimli bir öğrenim dönemi oldu” diye konuştu.  

Proje Sorumlusu Sıray Kurt ise özel yetenek sınavlarına hazırlık kurslarının çok pahalı olduğunu ancak Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu kursları hem müzik hem de resim dallarında ücretsiz verdiğinin altını çizerek, “Öğrencilerimizi eylül ayında yeni sezonda da kayıt yaptırmaya bekliyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR İLE KAZANDILAR

Deneyimli eğitmen kadrosunun verdiği kurslara katılan Havva Günel ile Asel Nil Arslan, Itri Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nü kazandı. Ecrin Nur Karaydın Çankaya Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü ve İrfan Deniz Bulut Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümüne girmeye hak kazandı. Ebubekir Abdullah Özendi ve Onur Boztepe ise Nişantaşı Üniversitesi Konservatuvarı’na girmeyi başardılar.

Hazırlık kursunu tamamlayarak, yetenek sınavlarında başarılı olan ve istedikleri bölüme giren öğrenciler bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediyesine şu sözlerle teşekkür etti:

-Asel Nil Arslan: “Almanya’dan geldim. Ankara Büyükşehir Belediyesinin açtığı bu kursa gelmeye başladım. Güzel sanatlar lisesine girmeyi hedefliyordum, kazandım ve mutluyum. Hocalarımın bana çok katkısı oldu. Onların sayesinde sınavı geçebildim. Sonraki hedefim üniversitede grafik ve tasarım okumak.”

-Havva Günel: “Buraya gelmeden önce çizim yapmaya hevesleniyordum ama teknik bilgim kesinlikle yoktu. Kursa katıldıktan sonra teknik bilgi aldım ve kendimi bu konuda geliştirdim. Natürmort ve imgesel yetenek sınavlarına katılarak başarı gösterdim. Dijital resme büyük ilgim var. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine girmek istiyorum.”

-Ecrin Nur Karaydın: “Piyanoya çok hevesli ve istekliydim. Öğretmenlerim çok yardımcı oldular. Burada çok fazla ders aldım. Bana derslerin çok katkısı oldu. Konservatuvar istiyorum ama Müzik Öğretmenliği arasında kararsızım.”

-İrfan Deniz Bulut: “Küçüklüğümden beri müziğe ilgim var. Ankara Büyükşehir Belediyesinin açtığı bu kursta sınavlara hazırlandım ve kazandım. Öğretmenlerimin sayesinde klarnette kendimi geliştirdim. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesini kazandım. Hacettepe Devlet Konservatuarı’nı hedefliyorum.”

 

  • Çankaya Gazetesi

    1984 yılında yayın hayatına başlayan ÇANKAYA GAZETESİ nin merkezi Ankara dır. Ender Yoldar' ın yönetiminde Atatürk İlke ve İnkılaplarına, Milli ve Manevi değerlere bağlı bağımsız ve tarafsız bir gazetedir.

    Related Posts

    ÇANKAYA’DA YENİ SEZON SANATLA DOLU

    ÇANKAYA’DA YENİ SEZON SANATLA DOLU Çankaya Belediyesi, 2026-2027 kültür ve sanat sezonunu birbirinden farklı etkinliklerle karşılıyor. Eylül ayında başlayacak yeni sezonda sergilerden tiyatro oyunlarına, çocuk etkinliklerinden opera ve baleye, film…

    KLASİK MÜZİK, CAZ VE DOĞAÇLAMA BODRUM KALESİ’NDE BULUŞUYOR

    KLASİK MÜZİK, CAZ VE DOĞAÇLAMA BODRUM KALESİ’NDE BULUŞUYOR Klasik müziğin sınırlarını doğaçlama ve farklı müzik türleriyle yeniden ele alan Janoska Ensemble, 31 Ağustos’ta Bodrum Kalesi’nde müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. E.C.A. ana…

    Gözden Kaçırmayın

    Tartışmalı seçimle Başkanvekili seçlmişti,Trafik kazasında öldü

    Tartışmalı seçimle Başkanvekili seçlmişti,Trafik kazasında öldü

    ”Haber alma hakkınıza sahip çıkın”

    ”Haber alma hakkınıza sahip çıkın”

    GÜRER’DEN ÇELTİK VE ŞEKER PANCARI FİYATLARINA TEPKİ

    GÜRER’DEN ÇELTİK VE ŞEKER PANCARI FİYATLARINA TEPKİ

    ”Rantiyeciler Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul’da istemedi”

    ”Rantiyeciler Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul’da istemedi”

    Son 84 yılın rekor yağışları İstanbul da hayatı felç etti

    Son 84 yılın rekor yağışları İstanbul da hayatı felç etti

    Süper Lig de 8.haftanın maçları ve Hakemleri

    Süper Lig de 8.haftanın maçları ve Hakemleri